2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi Note 2 - a szépség, mely szörnyeteg

A Xiaomi nagyon pöpec készüléket tett le az asztalra, ami a Samsung Note 7 kiesése után hiánypótló lesz.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, audió

A kínai telefonoknál, még a drágábbaknál a kamera mindig komoly vízválasztó, főleg a gyengébb fényviszonyok mellett készült képekkel szoktak lenni problémák.

Szerencsére ezen a téren a Note 2 nagyon sokat javult, beltérben is élesek a képek, nem zajosak, de nem is mosottak, kültérben pedig tökéletesek.

A színek rendben vannak, nincs lencsetorzítás, jó a vonalélesség, a dinamika nagyon jó, nem tudok rá egy rossz szót sem mondani, bár azt hozzáteszem, hogy nem vagyok egy fotózseni.

Camera 2.0 API sajnos továbbra sincs, biztos lehet engedélyezni root és némi piszkálás után, de ezt nem szerettem volna a tesztkészüléken.

A képek készítéséhez a MIUI kamera alkalmazását használtam, amely bőven tud mindent, amire szüksége van egy átlagfelhasználónak. Van beutify mód, amely opcionálisan kiírja, hogy hány évesnek lát a kamera, ezt például utálom, mert bő 10 évvel öregít engem, de egyébként jópofa funkció.

[/L][L:https://flic.kr/p/NcGrKM]

Szerintem a kamera nagyon rendben van, bőven kielégíti az átlagfelhasználó mindennapi igényeit.

A telefon hangszórója nagyon jó, gyönyörű szép tiszta és hangos hangok jönnek belőle és van mély is, ami külön öröm számomra. Mindezt torzítás nélkül teszi.

A Xiaomi még nem szállt fel a "hagyjuk ki a jack dugót" vonatra, a fülesen nagyon szép tiszta a hang, meglepően jól dolgozik a DAC.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.