2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Huami AMAZFIT - tökéletes edzőtárs

A Xiaomi a tőle megszokott gondossággal készített egy vagány külsejű, tökéletes és okos edzőtársat.

[ ÚJ TESZT ]

Beüzemelés, funkciók, üzemidő

Az Amazfit Pace legnagyobb érdekessége talán a kijelző, ami elsőre furcsa is lehet. A képátló 1,34 hüvelyk, ide egy 320 x 300 pixeles transzreflektív LCD érintőkijelzőt szereltek be. Az óra háttérvilágítás nélkül is tökéletesen látható. Ha sötétben néznénk meg az időt, akkor a háttérvilágítás segít nekünk. A kijelző kialakítás miatt nem kell választani az üzemidő spórolás és a kijelző minősége között. Teljesen szemből nézve nem olyan éles a képe, viszont a beeső fény szögének tartva tökéletesen látható.

Érdekességként említhető az anyaghasználat, az óra kerete kerámiából készült. Pozitívum, hogy kevésbé szedi össze az ujjlenyomatokat ezen felül ellenállóbb a kialakítása így a külső behatások ellen is jobban véd (karcok), viszont az óra alja műanyagból készült.

Az óra tervezésénél szerepet játszott a kültéri sportolás és az időjárási viszonyok összehangolása így IP-67-es szabvány tanúsítványt kapott, ami csepp és por állóságot takar. Ettől függetlenül hosszú ideig nem lehet vele vízben sportolni. A beépített GPS-ének köszönhetően a helyadatokat nyomon követhetjük, illetve a 4 GB-os tárhely áll rendelkezésre, egy Bluetooth fejhallgató csatlakoztatása mellett zenét hallgatva sportolhatunk.
A szoftver nagyon hasonlít az androidos társaira, de lényegbeli változásokat hozott. Jobbra húzva különböző sportmódokat hozhatjuk elő: futás, bicikli, elliptikus tréner, séta vagy hegymenet (érzékeli a szinteltérést is), a kültéri használatnál kb. 20-30 másodperc keresés után megtalálja helyzetét, és elindul a nyomkövetés. Monitorozni lehet vele utunkat, elhasznált kalóriát, pulzust és még alvási szokásainkat is. Többféle skin tartozik az órához, ezeknek többsége konfigurálható (milyen adatokat mutasson). Ha a kinézetek nem tetszenek, egyedi képet is beállíthatunk.

Az értesítések menüt lentről felfelé lehet előhívni bár nem az egészet, lehet látni (két-három sort) mégis tudjuk kitől mi érkezett. Sajnos válaszolni nem lehet, de ha szeretnénk az adott applikációt tilthatjuk, vagy az értesítést törölhetjük (csak az óráról). További érdekesség, hogy bár a készülék kijelzi a hívó nevét a hívást csak némítani lehet, ill. a rezgést leállítani.
A szoftver egyébként jól használható, néha lassabban reagál a dolgokra, illetve vannak hiányosságok is benne, melyek között felsorolható a magyar nyelv.
A készülék adatait Android és iOS platformokra írt alkalmazásokkal szinkronizálható (Amazfit Watch és Strava alkalmazások). Az Amazfit Watch felel a párosításért és a konfigurálásért, utóbbi a Strava pedig az óra által átküldött aktivitási adatokat összegzi így igazából mind a két alkalmazás szükséges a tökéletes működés érdekében. Az iPhone és más iOS termékek használóinak plusz öröm, hogy a Strava alkalmazás képes az adatokat átadni az Egészség applikációnak is, így azon belül is láthatóak a mért adatok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.