2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note - Szerelem, első látásra

A kínai gyártó középkategóriás, sokmagos tepsijébe hardveresen nem tudok belekötni, de másutt sem sok a baki.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető-felvezető, előzmények

Nem is olyan rég el kellett adnom a Wayteq Talk 5H típusú telefonom, mert hirtelen tőkeinjekcióra volt szükségem a kis bizniszemhez. Eladás után pár órával már jöttek az első elvonási tünetek. Nem is gondoltam volna, hogy mennyire addiktív cucc az okostelefon.

Metrón, villamoson, meg úgy mindenhol akaratlanul vettem észre a sok boldog embert, akik bújták a kijelzőt ezerrel, zenét hallgattak, miegymás. Én meg ott szomorkodtam a nagyon feature-phone Samsungommal, amiben még FM-rádió sem volt. Az mentett csak meg a totális pusztulástól, hogy tudtam: a dolog átmeneti.

Persze hordhattam volna a tabletem magammal, de azt úgy annyira nem szeretem utcán, sem tömegközlekedve, különösen nem nyáron, mikor nem is igazán lehet hova pakolni. Függő lettem.

A lényeg tehát, hogy volt bő két hónapom nézelődni, hogy mi legyen a következő kagylóm, addig csupán a Doogee DG350 Pixels teszt idején látott okostelefont a SIM kártyám. A méret adott volt a Talk 5H után, tehát 5,5 hüvelyk alá semmiképp sem szerettem volna váltani.

Közben jöttek a középkategóriás tepsitesztek a Mobilarénán, Samsung és HTC, így még kacérkodtam a 6 hüvelykkel is a Lenovo S930 személyében. Aztán filóztam, hogy azért mégiscsak bő egy éves benne a hardver, lehet már nagy lenne számomra is a mérete, kevés a teljesítménye, talán szúrnának az arcok az utcán miatta stb. Egyedül a Boomsound szerű, előlapi sztereó hangszórók szóltak mellette, de nem mertem bevállalni, nem tudhattam, hogy tényleg jól szól-e, és így jött a képbe a Xiaomi Redmi Note.

Xiaomi

Ezúttal is a Pandawillről rendeltem. Őket preferálom leginkább a korrektségük miatt, azt hiszem erről írtam már az előző bemutatómban is. Ráadásul a rendeléskor náluk volt legolcsóbban kapható a Redmi Note.

Mivel azóta sajnos árat emeltek és eltelt egy kis idő, így a mostani számításom már nem releváns.
Tehát 199.99 USD volt a telefon, ami forintosítva, tréfásítva 52-54 ezer körül realizálódott. Ez lehet valakinek sok, ám a címben lelőttem a poént, nekem maximálisan megérte, de lássuk, hogy pontosan miért...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.