2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

XBMC Ionon

A PH! tesztjéből tudjuk, hogy mire nem jó az Ion - most nézzük meg, hogy mire jó.

[ ÚJ TESZT ]

Működés közben

XBMC Ionon

XBMC Ionon

Ennyi látszik a HTPC-ből

Ennyi látszik a HTPC-ből

Lássuk, mit tud így, ez a rendszer.

Kihajtja-e?

Ki. A figyelmes olvasók észrevehették, hogy egymagos Atom dolgozik a gépben, ám így sem tapasztaltam sehol semmi lassulást, gond nélkül lejátszott mindent, ami az útjába került.

Vígan pöfög a 40 Mbites 1080p h.264 (azt a pár framedobást a videó indításakor produkálta, amikor átállította a képfrissítést)

Vígan pöfög a 40 Mbites 1080p h.264 (azt a pár framedobást a videó indításakor produkálta, amikor átállította a képfrissítést)

A jpeg képeket kb 1100 kByte/s sebességgel tölti, ami egész jó - összehasonlításképpen ez kb a harmada annak, amit egy A64 X2 3600+ produkál.

Fogyasztás, melegedés

Teljesen passzív üzemmódban felforrósodik a borda, a GPU hőmerője hetvenpár fokot mutat. A Zotac szerint ez teljesen rendben van, aggodalomra senki ok. Ha valaki mégis hűteni szeretné a rendszert, az nem jelent különösebb kihívást, 5V alá szabályzott 8 centis ventilátorral is negyvenegynéhány fokon tartható a GPU.

A fogyasztásnak alacsony, jót tesz neki a saját táp (ilyen kis terheléseken a rendes PC-s tápok elképesztően alacsony hatásfokon működnek). A konkrét számok, Voltcraft 3000-es műszerrel, a konnektronál mérve:

Alvás - 3w 24 fps divx, 900 kbit - 22w Főképernyő, idle - 23w 720p h.264 - 23w 1080p h.264 - 24w DVD - 24w

Háttértár

A pendrive-ok (főleg az olcsóbbak) nem éppen a sebességükről híresek, ezért kipróbáltam egy OCZ Throttle eSATA pendrive-ot is. Az egyetlen mérhető eredmény az volt, hogy a bootidőt sikerült leszorítani 55 másodpercről 35 másodpercre, amúgy semmi észlelhető különbség nem volt, a rendszer akadás nélkül tette a dolgát. Ezek után arra jutottam, hogy jó nekem a pendrive, az OCZ-t más, fontosabb pozícióba helyeztem át.

A DVI csatlakozó csavarja útban volt

A DVI csatlakozó csavarja útban volt

Mindösszesen

Az Ion és az XBMC párosa beváltotta a hozzá fűzött reményeimet: modern, kényelmesen használható, hangtalan, alacsony fogyasztású HTPC-t kaptam baráti áron. Kell ennél több?

Előzmények

  • XBMC: HTPC olcsón

    1. Mi is ez az egész? A múlt század végének egyik nagy találmánya a HTPC (Home Theatre...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.