2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

uleFone Power - Az erő veled van

Sokat gondolkoztam a G2 és G3 utódján....Az akkumulátor/SOT idő, és az előzetes cikkek alapján ígéretesnek tűnik.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

Sziasztok. Sokat gondolkoztam a G2 és G3 utódján. Nagyon remélem, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. Nemsokára kiderül, hogy vajon jól döntöttem-e. Sok telefon szóba jött, hónapokig böngésztem, válogattam az interneten. Bár megrögzött LG fan vagyok, úgy döntöttem, kicsit nyitottabb leszek. Nem volt könnyű dolgom. Elsődleges szempont volt nálam:

Erős akkumulátor.
5,1-5,5 colos full HD kijelző (de inkább az utóbbi).
Infraport.
LED visszajelzés.
6-8 mag (az akadásmentesebb futásért).
Legalább 2-3 GB RAM.
Minimum közepes minőségű kamera.
És, ami a legfontosabb: 100 000 Ft alatt legyen az ára.

Amik szinte elsőre az eszembe jutottak, vagy régóta gondolkoztam rajtuk:

1: G4/G5 - Gyors, jó rendszer, jó kamera - Kontra: nagyon tetszenek de kicsi/átlagos akkumulátor, drága.
2: S6/S7 - Gyors rendszer, jó kamera - Kontra: knox, multitask?, drága. Itt is lehetne nagyobb az akkumulátor (Edge plus-ok nagyon jól néznek ki szerintem)-
3: Xiaomi Redmi Note 2 Prime - Ez tökéletes lett volna, ha nagyobb az akkumulátor.
4: SISWOO R8 Monster - Hát itt is kicsi az akkumulátor.
5: Oneplus Two - Kicsi az akkumulátor, drága. De tetszetős darab.

És még sorolhatnám a képzeletbeli, még megtapogatni való telefonok bakancslistáját....a végén csak 12 telefon maradt a listán, de csak 3-4-nek volt 4000 mAh felett az aksija, és nem mindegyikben volt infra. Így esett a választásom a shenzheni gyártó eme telefonjára. Eredetileg fekete/sötétkék színben szerettem volna, de az egyik magyarországi forgalmazó bolt ezt válaszolta erre nekem:

"Jelenleg az a helyzet, hogy olyan nagy volt az igény a készülékre, hogy a gyártó csak nagyon nehezen tudja teljesíteni a rendeléseket, ez elsősorban a fekete színre vonatkozik, fehérből könnyebb beszerezni. "

És mivel jött másnap 1, azaz egy darab fehér, ezért úgy döntöttem, nem érdekel a színe, csak legyen már itt. Az ára 69.900 ft volt.

A doboz nagyon szép, jó tapintású, letisztult.

Tartalma a szokásos:

Adatkábel, mely egyben a gyors/utazó töltő kábele is.
Egy 2 Ah-s gyorstöltő fej, hozzá egy US power átalakító adapter.
Headset (agybadugós) -> felvevőgomb és mikrofon.
Angol, német, spanyol és talán busman nyelvű kis füzetecske, mint leírás :)
SIM-tálca kinyitásához szükséges tű.

És a pluszok, amiknek nagyon örültem, így ezeket nem kell külön megvennem hozzá:

Átlátszó szilikon tok.
Egy plusz kijelzővédő fólia. Alapban már a telefonon is van egy.
OTG kábel.

Megjegyzés: Bár használom és tetszik is a szilikontok, de azért figyeljünk arra, hogy hogyan vesszük fel például az asztalról, mert a kamera felső része picit kilóg.

A fülhallgató közepes minőségű, nagyjából szépen és tisztán szól, de lehetne kicsit több a basszus. A rajta lévő gombbal pedig tudjuk a zeneszámokat pillanat megállítani, vagy dupla kattintással a következő számra léptetni. Akinek a hangerejével van gond, annak a modding részben adok rá tippet. A 3.5-ös jack dugóra páran panaszkodtak, hogy az itthoni fülesek nem illeszkednek rendesen vagy lazák/kicsúsznak a foglalatból, a hossza miatt. Az eredeti füles szerencsére jól illeszkedik, a megoldás erre lehet esetleg egy átalakító, annak aki nem a gyárit szeretné hozzá használni. Nekem bőven megteszi az eredeti füles, ami keveset rádiózok, arra tökéletes. És amúgy is gondolkozok egy ideje egy Bluetooth fejhallgatón is. Az OTG és adatkábel megfelelően működik, a szilikon tok szépen illeszkedik a telefonra, az oldalsó gombokat is könnyű megnyomni vele.

Megjegyzés: ezek szerint nálunk a házban csak eredeti kínai fülesek vannak, mert eddig mind a 4 jól csatlakozott bele. Közben megérkezett a mikrofonos/sd kártyás/fm rádiós bluetooth füles is, hát....gyönyörűen szól. A vr box, amit film nézésre rendeltem, épp a napokban ért ide. Filmekre tökéletes, játékokra gyro nélkül, hát alig némelyik indul el, nagyjából csak a hullámvasút jellegűek, azok viszont élvezhetőek. A mérete miatt pedig még épp hogy belefér a tokba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.