2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Vernee Thor E – utódomra ütök

A gyártó első telefonjával gyorsan berobbant a köztudatba, most megérkezett a feljavított utód, ami ismét erős lett.

[ ÚJ TESZT ]

Kamerák, multimédia

A Vernee Thor E hátlapján egy 8 megapixeles, f/2.4-es rekeszértékű, autofókuszos CMOS szenzor dolgozik, ledes villanóval megtámogatva. Az előlapra egy szintén f/2.4-es rekeszértékű lencsével szerelt, 2 megapixeles kamera modul került. A Vernee műhelyében kevésnek találták a 8 és a 2 megapixelt, ezért a felbontást szoftveresen interpolálták 13 illetve 5 megapixelre, az mégis csak jobban hangzik. Le kellene szokni erről a felskálázásról és az ósdi AOSP alapú kamera szoftvert is elfelejthetnék. Az ingyenes Open Camera használatát javaslom a gyári helyett.

A szokásos tesztképek automata módban az Open Camera használatával, alapbeállításokkal készültek.

A képek teljes méretben itt láthatóak

Az elkészült képekkel nem lehetünk teljesen elégedettek, az algoritmus kicsit mos, a széleken felbukkan a kromatikus aberráció, de a zajszint nem túlzó és a színek is vállalhatóak. Ebben az árkategóriában csodát ne várjuk a fotós képességek tekintetében. Videofelvételeket maximum 1080p-ben és 30 fpssel rögzíthetünk mp4-ben.

Zenék lejátszására a Play Zene szolgál, amely listák, előadók, albumok, dalok és műfajok szerint rendezi a helyben tárolt vagy a Google-től beszerzett számokat. Az FM-rádió sem maradt ki, az RDS-információk megjelennek és az elhangzott műsorokat rögzíteni is lehet. Van bekapcsolható hangzásjavítás, azonban a hátlapi hangszóró nem túl erős darab, hangereje és hangminősége közepes. A fejhallgatóra kimenő hangminőség korrekt, a mély, közép és magas hangok jól kiegyensúlyozottak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.