2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Vernee Thor E – utódomra ütök

A gyártó első telefonjával gyorsan berobbant a köztudatba, most megérkezett a feljavított utód, ami ismét erős lett.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftverezettség

A Vernee Thor E-ben ugyanaz a 64 bites, 28 nanométeres csíkszélességű MediaTek MT6753 chipset dolgozik, mint a Thorban. Az ARMv8 utasításkészletű processzor nyolcmagos, mindegyik Cortex-A53 mag 1,3 gigahertzen pörög, a grafikus gyorsító szerepköre pedig a Mali-T720-ra hárul. A rendszermemória mérete 3 gigabájt, tárolóegységből pedig 16 gigabájt jut, ami tovább bővíthető, maximum 128 gigabájtos microSD kártyát fogad el, tehát ezen a téren sem történt változás.

Tökéletes párost alkot ismételten a HD felbontású kijelző és ez a hardveres összeállítás. Rendszersebesség és -stabilitás tekintetében rendben van a produkció. Gyorsan indulnak az alkalmazások, nem akadoznak a görgetések, szépen teszi a dolgát a kicsike. Játékos képességek tesztelésére a Real Racing 3-at próbáltam, melegedés nem lép fel, maximum talán egy kicsit langyossá válik a masina hátlapjának felső része.

A teljesítmény-tesztben elért pontszámok az alábbi képeken láthatók.

Az Apollo X esetében is a gyártó a saját szoftveres megoldása, a Vernee OS (VOS) futott, ami nem sokban különbözik a Google gyári megoldásától. Kis optimalizáció történt, de nem kaptunk semmilyen plusz okosságot. Szerencsére a Thor E esetében, ahogy azt gondoltam, a Nougat frissítés meghozta a várva várt hasznos funkciókat.

A Vernee OS extra funkciói a Smart assistance menüpontban lettek csoportosítva. Beállítható a készülék lefordításával való némítás, a feloldás dupla koppintással vagy a lezárt képernyőre V betűt rajzolva bekapcsolódó lámpa. A DuraSpeed nevű app rendszerbe integrálása szintén jó ötlet, ezzel az appok háttérben való futását szabályozhatjuk. Az Android 7 újdonsága, az osztott képernyő is frankón működik. Látható például a lenti képen, hogy YouTube videó nézése közben képet kerestem a Google Fotókban.

Három nagyon hasznos olyan dologra térnék ki külön, amihez általában root jogosultságra volt szükség. Az első ilyen, a VOS esetében nem kell rendszerszinten beavatkoznunk a másodperc megjelenítéséhez az állapotsávon, nálam ez alap minden telefonnál. A második, a felesleges alkalmazások letilthatók, mint például a Play Játékok, Filmek stb. A harmadik okosság, az alkalmazások írhatnak a külső tárhelyre. Mit is jelent ez? Például egy harmadik féltől származó kamera-alkalmazás tud képeket menteni az SD kártyára, vagy szerkesztés után engedi elmenteni a szintén az SD kártyán tárolt dokumentumainkat. Szoftveres részről nagyon rendben van a történet, csillagos ötös.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.