2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Vernee Apollo X - több mint tíz

Barcelonában a Mobile World Congress (MWC 2017) kiállításon mutatkozott be a shenzheni gyártó új készüléke.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Vernee Apollo X 4G egy nanoSIM és egy microSIM, vagy egy microSIM és egy microSD kombinációban használható. Mindkét SIM tálcába helyezett kártyával igénybe vehetjük a 4G-s szolgáltatást, dual standby technológiával, azaz egyszerre két hálózaton is lóghatunk egyszerre, ha beszélgetést folytatunk az egyik SIM-ről, a másik lekapcsolódik.
A beszélgetési hangminőséget mindkét oldalon megfelelőnek találtam, és a hangerővel sem volt gond.

Támogatott frekvenciák:

- 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
- 3G: WCDMA 900/2100MHz
- 4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz

A kétsávos 802.11 a/b/g/n szabványú WiFi modem kiváló érzékenységű, hotspot és Direct funkciókkal. Bluetooth 4.0 kapunk A2DP-vel, a helymeghatározásban pedig a GLONASS és a BeiDou műholdak is segítségünkre vannak. A Type-C USB port OTG képes, gond nélkül lehet külső eszközöket hozzá csatlakoztatni. A szokásos Sygic GPS Navigation használatával történt a navigációs képességek tesztelése, a pozíciószerzés pillanatok alatt megtörtént, és a jelet is mindvégig stabilan tartotta.

Giroszkóp, fényérzékelő, közelség szenzor, gravitációs szenzor, hall szenzor adott, az NFC és az infra kimaradt.

A nem eltávolítható hátlap alatt egy 3500 mAh kapacitású Lithium-Polymer telep szolgáltatja az energiát. Mindössze 1 óra alatt töltött 20-ról 100%-ra a készülék, a MediaTek Pump Express Plus 3.0 gyorstöltési technológia használatával. Átlagban másfél napos üzemidőt hozott, ami egy ilyen erős hardvertől szerintem nagyon jó. Két órányi YouTube videónézés alatt 18%-ot merült a telefon.

Hogy mit kapunk a pénzünkért?

Kezdjük az előnyökkel:
Nagyon jó árcédulával rendelkező, jól összeszerelt készülék, bivalyerős hardverrel, amely mindennapi használatra, játékok futtatására is kiválóan alkalmas. Ismeri a 800 MHz-es LTE hálózatokat, az ujjlenyomat-olvasója hatékonyan dolgozik, a gyorstöltés jól működik és az üzemidő is remek.

Hátrányok:
Talán jobb lett volna egyből egy Android 7.0 Nougat rendszerrel kiadni a telefont, vagy a jelenlegit pár hasznos extrával kibővíteni. Kamerás képességek az ósdi szoftver miatt átlagosak, de ezen szerencsére sokat javíthatunk egy másik alkalmazás használatával. A kissé lötyögő hangerőszabályzó is ront az összképen.

A megvásárláshoz 177 USA dollárt kell kifizetnünk a GearBestnél, ami mindösszesen 50000 Ft, a plusz járulékos költségek megfizetése után is 66 ezer forint lesz az összköltség. A készülék Moonlight Silver és Space Gray színben érhető el. Az új tulajdonos rengeteget játszik a telefonon, ezért választottuk neki ezt a viszonylag olcsó és nagyon erős gépszörnyet.

Azóta történt

  • ILIFE V5S Pro robotporszívó

    Porszívó minden háztartásban van, de feltételezem, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket.

  • Vernee Thor E – utódomra ütök

    A gyártó első telefonjával gyorsan berobbant a köztudatba, most megérkezett a feljavított utód, ami ismét erős lett.

  • Vernee Mars Pro – a profi

    Mobiltelefon fémházba csomagolva, minőségi kidolgozással, 6 GB RAM-mal felszerelve, baráti áron.

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.