2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Vermont, The Green Mountain State

Vermont: gazdag történelmi háttér, hagyományőrző szokások, festői környezet, csábító ízek.

[ ÚJ TESZT ]

Általános ismertető

New England hat kis állama közül megismerkedtünk már Maine-nel, Massachusetts-el és New Hampshire-rel. Most Vermont bemutatója következik.

VERMONT
77%-át erdő borítja, ezért lett a neve VERMONT, ami a francia “vert mont = zöld hegység,” kifejezésből származik. Becenevét is innen kapta: Green Mountain State (= "Zöld Hegység Állam").

Területének fennmaradó kb. 20%-át tavak és folyók teszik ki. Vízparton található a népszerű Rock Point School is, ami egy egyedi, sikeres, magánkézben levő, tehetséggondozó középiskola. A tandíja rendkívül magas, tanulónként $53000, de az eredményeikkel sehol sem szégyenkeznek, diákjaik 85%-a főiskolán vagy egyetemen folytatják tanulmányaikat.

A következő képre kattintva megismerkedhetünk a különleges Ice Fishinggel. :) Vermontban télen kemény hideg van, de az igazi pecázókat semmi sem tartja vissza a vadászszenvedélyük kiélésétől.

Mint azt már Massachusetts bemutatójában is láttuk, a környező hegyek itt mind gránitból vannak, emiatt lett Vermont a gránit- és márványkitermelés királya az USA-ban. Joggal kérdezhetjük, hogy létezik ez, hiszen New Hampshire-t nevezik Granit State-nek?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.