2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

VAC - Virtual Audio Cable

A HDMI korszakában már van ARC, de mi van ha a régi, nem HDMI-s erősítőt szeretnéd használni? Hogyan használd a PC-d több hangkimenetét egyszerre?

[ ÚJ TESZT ]

Kezdődjék a varázslat

Amennyiben most valaki megpróbál lejátszani valamilyen hanganyagot, akkor nem lesz hang.
Miért nincs hang, hogyan csiholjak hangot?
Jelenleg az alapértelmezett hangkimenet a Virtual Audio Cable. Meg kell oldani, hogy innen a hang eljusson a HDMI és Jack kimenetekre egyidőben.
A Virtual Audio Cable mappában van két exe fájl, amiből lehet választani: Audio Repeater.exe vagy Audio Repeater_KS.exe, ezek a programok tudják vezérelni, hogy melyik hangkimenetre menjen a hang.

Én sok próbálkozást követően az Audio Repeater.exe mellett tettem le a voksomat.
Szerintem ez egyszerűbb, főleg ha később valaki .bat fájlt szeretne csinálni.

A két exe (Audio Repeater.exe vagy Audio Repeater_KS.exe) egyszerre csak egy hangkimenetet kezel, tehát ha több hangkimenetet akarunk vezérelni, annyiszor kell elindítani ahány kimenetet és bemenetet szeretnénk használni egyszerre.

Az én esetemben az alábbi hangkimenetekre kell küldeni a hangot:
- HDMI (1-es TV)
- DVI (2-es TV)
- Hátlapi Jack hangkimenet (ez megy az erősítőbe ami a konyhában és fürdőszobában szól)
Ez eddig majdnem minden megvan, egy dolgot leszámítva a KábelTV SetTopBox-ról a hangot szintén szeretném ha szólna a konyhában és a fürdőszobában ha a HTPC be van kapcsolva.
- Az audio jack bemenetet a VAC segítségével azonnal a jack kimenetre tudom küldeni.

A Wave in az a hangforrása, tehát ha a számítógépből érkező hangoknál a Virtual Audio Cable vagy ha külső forrásról van szó, mint a Line in akkor értelem szerűen a Line In. A Wave out az adott kimenet neve.

Mégis kinek van kedve minden indításnál ezt eljátszani? Gondolom azért akad pár ember, de miért ne lehessen ezt automatikusan elindítani? Én csináltam egy bat fájlt.

Itt ragadnám meg a szót, hogy aki magyar nyelvű Windows-t használ annak érdemes átírni a kimeneti hangforrások nevét a lejátszó eszközöknél ékezet nélkülire, mert a bat fájl nem szereti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.