2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Utolsó nap, kirándulás ezerrel

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Befejezésül bejártam Hongkongot, amennyire csak lehetséges volt egy nap leforgása alatt.

[ ÚJ TESZT ]

A kolostor

Ide hozott a felvonó, ez a kolostor környéke. Vannak egy páran a turisták... amúgy ez megint olyan kettős érzés: én is imádtam a felvonót, nagyon-nagyon szuper és nyilván egy csomó bevételt hoz a turizmus. Na de azt a kolostort nem épp azért építették ide, hogy eldugott és nehezen megközelíthető helyen legyen? Hogy lehet így szerzeteskedni, ekkora forgataggal a nyakukban? Gyönyörű helyen fekszik, itt ez a hatalmas Buddha-szobor (26 m magas, a világ legnagyobb Buddha-szobrai közé tartozik), ennek a helynek pont az adná meg az igazi hangulatát, hogy fel kell kaptatni azt a 7 km-t gyalog, hogy láthassuk. Ehelyett szuperjól kiépített infrastruktúra, drága éttermek, kávézók, színház, fizetős meditációs út ("Sétálj Buddhával") meg hasonló marhaságok fogadják itt az embert. És persze iszonyat tömeg.

Van felvonókabin-kiállítás is. Az ázsiaiak rettenetesen imádják a leg-ezéseket és a túlzásokat. Ez itt például a "világ egyetlen" és a "világ legnagyobb" felvonókabin-kiállítása, ahogy a prospektusok beharangozzák. Persze, jópofa tényleg, de van itt mindösszesen 8 darab kabin, azért annyira iszonyatosan nem nagy extra! :-)

A templomba alapvetően azért jönnek az emberek, hogy füstölőt gyújtsanak, és mindenfélét kérjenek az istenüktől.

Erre szolgál a kívánságfa is, azt hiszem:

Gong:

A templom jelenleg is épül:

Itt már minden mindegy alapon fotóztam még a templomban is, sőt még éneklő szerzetest is, mert nem volt tiltva, meg amúgy is, ő mászkált bele a képembe. :-P Annnyira turistás a hely, hogy egyszerűen már nincs értelme megpróbálni bármit is tiszteletben tartani. Ezt azért szomorúnak tartom, és meg is öli a hely hangulatát.

Ez egy kicsit félreesőbb helyen volt, a két lány csukott szemmel, a környezetét kizárva imádkozik. A kezükben egy-egy csomag füstölő, ezeket a végén a nagy üstökbe dobják.

Ez egy hihetetlen kinézetű fa, nem akartam elhinni, hogy nem mű:

Neked is helló, Buddha!

A szobrok Buddha körül:

Egy helyes kis tűzcsap:

Hogy hol a kolostor? Elbújt. A templom mellett van, a képeken nem látszik; természetesen oda nem lehet bemenni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.