2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Heavy Rain: út a platináig

Ebben a kis szösszenetben Heavy Rain lesz egy kicsit másképp. Nem egy szokványos teszt, inkább egy fajta életérzés.

[ ÚJ TESZT ]

All endings

Ekkor vérszemet kaptam, közelebb kerültem a platinához, mint valaha. Úgy éreztem, hogy ez bizony sikerülhet, végül is nem is olyan sok az a tizenhét befejezés. ROFL, már hogy a fenébe ne lenne sok. Innentől térünk át az All endings arany trófeára.

Minden játékban három-négy befejezést kapunk attól függően, hogy a 4 főszereplő közül ki teljesítette a küldetését. Azért 3 vagy 4, mert ha Madison és Ethan közös jövővel rendelkezik, akkor az ő befejezésük is közös. Így máris nem tűnik olyan soknak az a 17.

Az IGN Guide azt mondja, hogy az Chapter 42: On the Loose-tól válnak szét a befejezések, ehhez persze az is kell, hogy előtte ne nyírjuk ki Madisont és Normant. Szóval, ha mindenki él és idáig eljutottunk, akkor érdemes megint több felé választani a szálakat. Szexelünk és megbocsájtunk Madisonnak, vagy sem. Elkapja Ethant a rendőrség vagy sem.

Itt fizikai fájdalmat jelentett nem megbocsátani, de hát muszáj volt némelyik befejezéshez

Ezután jön a következő elágazás, hogy megmentjük Laurent, vagy sem. Ha már egyszer meghalt, akkor most innentől megmenthetünk akár mindig is és akkor eggyel kevesebb a probléma. Ha mindennel elkészültünk, akkor azt kell eldönteni, hogy Shaun éljen, vagy haljon. Az egyes emberek esetén pedig, hogy odajussanak-e a warehouse-hoz vagy sem.

Ha nem akarunk odajutni, akkor Ethannel nem szabad meginni a mérget és utána rossz helyre kell menni. Madisonnal nem szabad kitalálni a MAX jelszót a gyilkos laptopján, Normannal pedig fel kell adni a nyomozást. Ezen a ponton jegyezném meg, hogy egy save sloton belül az újabb és újabb befejezések mind odakerülnek a chapter select menübe, ha felnyitottuk.

Ez segítség lehet abban, hogy mi van még vissza. Viszont az NEM feltétele a trófeának, hogy egy sloton belül legyen meg az összes befejezés. Tehát ha egy játékos anno megcsinálta a legjobb befejezést, ne adj' Isten még az is összejött, hogy Madisonnal nem jut be a warehouse-ba, ezután megcsinálja a minimalista Perfect Crime-ot, akkor már az ETHAN'S GRAVE, HELPLESS, DEAD HEROINE, NEW LIFE, CASE CLOSED, UPLOADED, UNPUNISHED, ORIGAMI'S GRAVE, vélhetőleg pipa.

Scott és Norman befejezései előbb utóbb feloldódnak, tehát érdemes a neccesebb befejezésekre koncentrálni: A NEW START, INNOCENT, ORIGAMI BLUES, HEROINE, SQUARE ONE, TEARS IN THE RAIN. Ezek a befejezések Ethan, Madison és Shaun viszonyán múlik. Ez viszonylag hosszú folyamat, párszor neki kell futni, mire minden variáció meglesz, de érdemes, nem csak a trófeáért, hanem több élményt is nyújt, mintha csak YouTube-on megnézné az ember a befejezéseket.

Így ugyanis a játékos tisztában van a szereplő érzelmeivel, és hogy mik játszódnak le benne, mire végül oda jut ahova. Engem a Tears in the rain befejezés pl. annyira sokkolt, hogy azóta is beleremegek. Én azt mindenki helyében megcsinálnám, az ugyanis nagyon sokak szerint a legszomorúbb befejezése a játéknak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • A Metal Gear Solid széria és egy korszak vége

  Szeptember 1-én megjelent a Metal Gear széria utolsó része és sorozat atyja, Hideo Kojima befejezettnek tekinti a sorozatot.

 • Watch Dogs PC Dedsec kiadás

  A Karórakutya nagy dobozban érkezik: a 2014-es év legtöbbet hype-olt játékáról néhány gondolat, és a Dedsec-kiadás bemutatása.

 • Catherine - PS3 bemutató (18+)

  Őrület, miket össze nem hoznak a játékfejlesztők, s az eredmény mégis kellemes!

 • A roguelike reneszánsza

  Ha újrajátszhatóságot és kihívást keresel a játékokban, a roguelike neked való stílus. Ráadásul mindezt úgy valósítja meg, hogy közben olcsó is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.