2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Univerzális mágneses micro USB kábel

Kényelmes, gyors, szerethető, bár van egy hátránya: miért nem találták ki előbb?

[ ÚJ TESZT ]

Töltés, adatátvitel

Mindhárom telefonnál mértem töltési időt is. A Samsung Ace3 adott idő alatt pontosan dupla annyi töltést vett fel, mint a gyári kábelével. (Természetesen ugyanazt a töltőfejet használtam.)
A videón is látható kis Prestigio-ba nem töltött bele annyit, de majdnem az is duplázott.
A harmadik telefon, amivel próbáltam, a friss szerzeményem: a Cubot H1-es. Ezzel a töltés gyorsaságában nem érezhető különbség. Ez azért lehet, mert a Cubothoz adott gyári kábelt már eleve egy jobb minőségű kábel.

Sokakban bizonyára felmerül a kérdés, hogy miként lehet egy telefont gyorsabban feltölteni. Hozzáértők körében köztudott, hogy egy telefon töltési sebességét nem a töltőfej által leadott áramerősség, hanem a telefon elektronikája által szabályozott felvehető áram erőssége határozza meg.

Igen ám, de a töltő és a telefon között van egy kábel, ami nem mindegy milyen milyen minőségű, illetve milyen vastag vezetéket alkalmaztak a szerelésekkor. Az érdeklődőknek részletes magyarázatot adhat ez az írás. (Szintén Somatom linkgyűjteményéből.)

A kábel adatátvitelre is alkalmas. A beszkennelt leíráson olvasható, hogy csak az USB hibakeresést kell engedélyezni a telefonon, és driver kell hozzá a számítógépre. Windows 8.1-es gépen próbáltam ki mindhárom telefonnal. Az első csatlakozáskor telepítette a drivereket, utána villámgyorsan csatlakozik a számítógéphez. Az adatátvitelhez a fej csatlakozása csak egy irányban megfelelő (ezt írja is a használati útmutató), átfordítva „Ismeretlen USB-eszköz” felugró jön a számítógépre. Ezekben az esetekben is megy a telefonba töltés.

Ezt a videót én készítettem. Ezen látható a csatlakozás és egy kis terhelésteszt, illetve a legutolsó csatlakozáskor (ami már a notebookhoz történt) látszik a háttérben a monitoron, hogy milyen gyorsan kész az adatátvitelhez.

Ez pedig kettő review az angolul értőknek. Bizonyára tartalmaznak még hasznos információkat.

Előnyök
- Mindenhez használható, amin Micro USB-csatlakozó van: telefon, tablet, fényképezőgép, bluetooth-os kütyü stb.
- A sok ki/bedugástól nem használódik el az eszköz egyik legtöbbet használt és legérzékenyebb része, a töltőcsatlakozó.
- A kábel jó minőségének köszönhetően a lehető leggyorsabban tölti fel a telefont.
- Roppant kényelmesen csatlakoztatható le és fel, akár egykezes is lehet a művelet.
- Csatlakoztatható 180 fokkal elfordítva, nem kell az illesztés irányára figyelni.

Hátrányok
- Ha csak egy kábel van belőle, vinnünk kell magunkkal, illetve jó előre átgondolni, mikor akarjuk újra tölteni a telefonunkat. (Mindenesetre szükség esetén a telefonban lévő adapter bármikor eltávolítható, és tölthető bárhol hagyományos kábellel.)

Aki kedvet kapott hozzá, annak még egyszer a link, ahonnan rendeltem.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.