2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Umi X2 2 GB RAM/32 GB ROM dual sim

Ami nem kínai, az hamisítvány. Íme hát egy igazi 2 sim-es kínai telefon, komolyabb hardverrel fűszerezve.

[ ÚJ TESZT ]

Umi X2 tesztek, és saját tapasztalatok

Részletes tesztek tekintetében ajánlom a következő oldalakat:

Gogi oldala

GizChina

Videók

Saját tapasztalatok

Külső:

Kellemes, S3-ra emlékeztető forma. Apró figyelmesség, hogy a hátlap / a váz kerete a képernyő szélein jobban lecsapott, így könnyebb megfogni és sokkal dizájnosabb is.

A váz nem recseg, ropog, az összeszerelés nagyon korrekt, mindenben a"nagyokra" emlékeztető. A fém keret a szélén nem fém, csak műanyag, fémezve (kicsit matt króm).

A hátlap azért nem arra van tervezve, hogy folyamatosan le-fel rakosgassuk, de nem lesz gond vele. Bár csak egy vékony műanyag, amit kézzel simán meghajlít az ember, mint egy kartonlapot, ezt nem sorolnám a negatívumok közé. Ez talán még jobb is, ha később valamilyen mechanikai hatás érné, akkor jobban tud idomulni hozzá és nem törni fog rögtön. A hátlap csúszós, közepesen matt, ujjlenyomatot nem vészesen gyűjtő anyagból készült. Mint fentebb már írtam, az oldal közepének a kialakítása segíti a stabilabb fogást is.

Hardver:

A tesztek alapján és az eddigiek alapján a mindennapokban bőven elég lesz a telefon. A YouTube-on bőven lehet találni olyan videókat, ahol az egyes játékok vannak kipróbálva. Én magam nem sok játékot próbálgattam, de az Asphalt 7 egy picit szaggatott, míg a Wayteq 70-dci tabletemen jobban megy (mondjuk az csak 1280*800-as felbontású).

A legfőbb vonzereje a telefonnak a kijelző. A felbontást és a pixelek hiányát egyszóval tudnám csak jellemezni: brutális. Pontosabban a pixelek ott vannak, csak nem látod.Ez az a szint, ami felé nincs értelme menni, de ez alá meg nem is akarsz soha többé, ha egyszer már láttad. A színek nagyon jók, élethűek. Nem viszonyítanék a többi telefonhoz. Ha egymás mellé raknánk egy S3/S4 vagy iPhone-nal, akkor biztos lenne különbség. Bár hogy kinek a javára...?

Egyszerre csak egy telefont néz az ember, főleg ekkora méretben, így elégedjünk meg azzal, hogy önmagában számomra minden elvárásomat teljesíti. Annyit látni, hogy a megvilágításnál a két alsó sarokban picit erősebb a fény. Nem zavaró, csak ha pont olyan tartalmat jelenít meg, akkor észrevehető. A kijelző fényereje tűző napon lehetne jobb is, de még simán bevállalható. Napszemüveget azért le kell venni hozzá. :)

Ide raknám az érintőgombok megvilágítását is. A fényerejük elég nagy, a jelzés mellett is átszivárgó fényű. Nekem személy szerint jobban tetszene, ha csak a gomb piktogramja szerint szűrődne át. Így egy kis udvarban világít mellette. Ezt nem sorolnám a hátrány kategóriába, inkább csak kinek mi tetszik. Az is lehet, hogy a fekete verziónál ez nem jelentkezik a műanyag színe miatt.

A gombok és a kijelző érzékenysége jó, probléma nem volt vele. Az akkumulátorról sokat nem tudok mondani, egyelőre rendben van, hozza az elvárt szintet. Azaz egy napot reggeltől estig kibír, úgy, hogy ebben benne van a rom belakása, sok-sok wifi/LCD használat a letöltéseknél, illetve a beállítások alatt.

Akkumulátor:

Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon meg vagyok elégedve az akksival. Erősebb használattal is simán kibírja a munkanapot, amíg este hazaérek. Ha pedig nem nagyon használom, akkor jön ki igazán az energiatakarékossága. Egy éjszaka alatt, bekapcsolt 3G-vel pár százalékot merült csak. Másfél napos (~ 36 óra) kíméletesebb használat után még mindig ~ 65 %-on van az akksi, amit teljesen korrektnek, sőt nagyon jónak mondhatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.