2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Umi X2 2 GB RAM/32 GB ROM dual sim

Ami nem kínai, az hamisítvány. Íme hát egy igazi 2 sim-es kínai telefon, komolyabb hardverrel fűszerezve.

[ ÚJ TESZT ]

Root, CWM, ROM Upgrade, Összefoglaló

Mint írtam, a telefon rootolva jött, így ezzel nem kellett foglalkoznom, de ha rákeres az ember akkor találni mind magyar, mind angol leírásokat általánosságban az MT6589 platformmal és direkt az UMI X2-höz is.
Általános leírások

CWM:

Gyakori eset, hogy a kínai telefonokhoz csak kínai recovery van. Az első körökben én is csak ilyet találtam. De nem adtam fel és egy kis keresés után egy német fórumban találtam angol verziót is.
Angol nyelvű CWM! Ez teljesen rendben működik. Látja az SD kártyát is. A MobileUncleTools-szal simán felrakható pár másodperc alatt.

Amúgy lehet találni olyan leírást is, ahol a kínai verziós recovery screeshootjai mellé oda van írva, melyik sor mit jelent.

ROM:

Sajnos, egyelőre nincs nagy közösség mögötte. Főleg a needrom-on van pár rom hozzá, illetve még a kínai oldalakon találni hozzá főzött verziókat. Mivel nem tudok kínaiul és a Google Translate is csak vicces fordításokat ad ki, ezért jelen pillanatban ebből a szempontból nem a legoptimálisabb készülék. Az is igaz mondjuk, hogy gyári rommal (a BT problémák után) nincs semmi gondom. Megfelelően gyors, teszi a dolgát rendben.
UMI X2 rom-ok

Összefoglalás

Röviden, de velősen, a telefon jó. Megéri az árát. Ajánlom mindenkinek.

Hosszabban: egy jó fogású, megfelelően összerakott androidos telefon ez, amely hardver tekintetében is társa a nagyoknak. A külseje sokakat emlékeztet egy nagynevű koreai vállalat termékére. Ami vagy előny, vagy hátrány, de attól még így van. De nem érezni rajta a kínai gagyit. Ha a leendő tulaj nem ijed meg egy kis Google-használattól, akkor nem látom olyan hátrányát, amiért ne ajánlanám. Talán a BT eset nálam. Nem tudom ez mennyire egyedi, de az eddigi tulajok a neten nem igazán jelezgettek ilyen problémákat. Mondjuk a telefon annyira új, hogy az UMI büszkén jelentette be a Facebook oldalán, hogy újabb 37 embernek került kiszállításra Indiában a telefon. :D

Visszagondolva a Motorola Milestone, Sony Xperia Mini Pro (+Motorola Defy+) telefonokra, amik a kezem közt megfordultak (úgy, hogy mélyebben is belemásztam a root/rom/recovery hármasba), igazából nem rosszabb az UMI sem. S a többi nagy névvel is olvasni rémtörténeteket. Ez ne tartson vissza senkit.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.