2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Umi X2 2 GB RAM/32 GB ROM dual sim

Ami nem kínai, az hamisítvány. Íme hát egy igazi 2 sim-es kínai telefon, komolyabb hardverrel fűszerezve.

[ ÚJ TESZT ]

Az előzmények

Régóta figyelgetem a kínai telefonokat, de eddig még nem volt igényem rá, hogy ki is próbáljak egyet, mert jól elvoltam a szokásos márkákkal. Szemelvények az utóbbi évek terméséből: Sony Ericsson K750, Asus P535, Motorola Milestone majd Sony Xperia Mini Pro. A Motorola után kerestem egy méltó utódot, de nem nagyon volt, mondhatni kihalt a QWERTY billentyűs, jó hardverrel felszerelt, viszonylag nagy kijelzős okostelefon osztálya. A Mini Pro egy ésszerű kompromisszum volt a QWERTY figyelembe vételével.

Sajnos, a Mini Pro kezdte megadni magát:
- ejtés nélkül repedés jött elő a kijelző mellett a vázon,
- az akksi már csak délutánig bírta,
- nem találtam olyan főzött ROM-ot, ami mindenben megfelelt volna...

Így kezdtem el figyelni, hogy milyen alternatív lehetőségei vannak az embernek... Ami világos volt, hardverben egy duplázás alá nem adom, mert eddig is a RAM, proci, etc... és a teljesítmény tekintetében minden egymást követő telefonjaim között kb. kétszeres szorzó volt.

Az tiszta volt, hogy QWERTY mobil nem igazán van, így egy olyat kerestem, ami:

- min. 1 GB RAM
- 4,5 - 5" közötti kijelző (ha nincs QWERTY)
- 480 x 854-estől nagyobb felbontás, inkább HD
- min. 2 magos CPU
- ha lehet, Gorilla Glass üveg
- normális akksi
- min. 8 GB ROM

Így lett először egy Zopo ZP980-as telefon (Full HD, 5", 1/16 GB RAM/ROM, 4 magos MT6589 1,2 GHz) kiválasztva és leadva rá a rendelés.
Közben még a tarsolyban volt a Jiayu G4 és az UMI X2, mindkettőből a 2/32 GB RAM/ROM verzió.

Sajnos, amikor leadtam a rendelést, mindkét telefon még bőven előrendelés állapotában volt. Viszont a Zopo ZP980 sem volt raktáron a Pandawillnél, de közben az UMI X2-re előrehozták az előrendelés végét.
Így gyorsan írtam is a Pandának, hogy ha még nem küldték el a Zopót, akkor inkább törölném a rendelést és az Umi lenne helyette.
Mivel az Umi X2 kicsit olcsóbb volt, így a hiányzó összegből még rendeltem ezt-azt: power bankot, tablet tokot, és RF egér-billentyű kombót (itt kell megdicsérnem a Pandát, mert nagyon korrektek és segítőkészek voltak, bár azért vagy másfél hétig levelezgettünk, mire sikerült mindent letisztázni. Ha kérdeztek valamit, akkor én ha 5 percen belül válaszoltam is, már csak következő nap jött az újabb tisztázni való. Úgy látszik, hogy naponta csak egy email jut egy vevőre. :) )

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.