2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone T1- támadás

Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

[ ÚJ TESZT ]

Kamerák, multimédia

Az Ulefone T1 hátlapján egy 13 és egy 5 megapixeles f/2.0-ás rekeszértékű, autofókuszos Samsung szenzor dolgozik, komoly fényerejű, dupla tónusú, négy LED-es villanóval megtámogatva. Szelfik készítését a 13 megapixeles – valójában csak 8 megapixeles – előlapi kamerával tehetik meg az arra vágyók. A „tökéletes” önarcképek készítéséhez a Facebeauty mód digitálisan feljavítja a képeket. Az így elért jobb képminőség természetesen kamu, de a szintén dupla tónusú, négy LED-es villanó bekapcsolásakor a fél perces átmeneti vakság biztosan nem az. Videót MPEG4-ben, maximum Full HD-ban, 30 fps sebességgel rögzíti a gyári alkalmazás. A szokásos tesztképek automata módban, alapbeállításokkal készültek.

A képek teljes méretben itt láthatóak.

Az elkészült képek nem kiemelkedőek, hozza az ennyi pénzért elvárható minőséget. A szaturáció és a vonalélesség jó, a dinamikatartomány sem szűk, de a színek kicsit elmosódottak, és a széleken egy kis kromatikus aberráció is megfigyelhető. Az éjszakai fotózás esetében kisebb zárt térben elfogadható az eredmény. Nyílt terepen már édeskevés lesz a LED villanó teljesítménye és az apertúra sem teszi lehetővé az érdemi fotók készítését.

Jó hír az ósdi AOSP alapú kamera szoftver száműzése, de ennél is jobb a teljes körű Camera2 API támogatás megléte, amivel számos kézi beállítási opció elérhető. A dupla hátlapi kameráknak köszönhetően adott a Bokeh mód, amikor is a fókuszálásra kijelölt terület éles, körülötte minden homályos. Sok értelmét nem látom az iPhone-féle élő fotók utánzásának sem, amit a Livephoto mód bekapcsolásával érhetünk el, de jól el lehet vele szórakozni.

Kedvenc zenéinket a jól ismert Play Zene vagy a klasszikus, AOSP alapú Zene alkalmazással hallgathatjuk. A füles csatlakoztatásával indítható, az RDS-információk megjelenítésére és az elhangzott műsorok rögzítésére képes FM-rádió sem maradt ki. A zenei minőség egészen jó. Egy integrált NXP audio chipset került elhelyezésre a készülékben, fejhallgatón és a saját hangszóróján is tisztán szólnak a zenék, ezt a részét túl sok kritika nem érheti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.