2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone T1- támadás

Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az Ulefone T1 4G két nanoSIM vagy egy nanoSIM és egy microSD kombinációban használható. Mindkét kártya 4G/LTE képes, a két SIM csak standby módban lóg együtt a hálózaton, ha azonban az egyikről csevegést indítunk, akkor a másik lelép a hálózatról. Teljes körű frekvenciatámogatással rendelkezik, ennek megfelelően a B20-as 800 MHz-es LTE sávot ismeri, és támogatja a VoLTE technológiát is. A beszélgetési hangminőség mindkét oldalon jó, a hátoldalon lévő zajcsökkentő mikrofon hatékonyan működött, még erősebb szélben sem volt gond a kommunikáció.

A Wi-Fi modem 802.11a/b/g/n szabványú, látja az 5 GHz-es hálózatokat, Direct és hotspot támogatással rendelkezik. Bluetooth-ból 4.1 jár A2DP-vel, az USB 2.0-s Type-C csatlakozó OTG-képes, tehát adathordozót vagy perifériát lehet hozzá csatlakoztatni. A helyzetmeghatározást a GLONASS műholdak is segítik. A navigációs képességeket a Sygic GPS Navigation segítségével teszteltem, és tökéletesen elégedett voltam az eredménnyel. Az NFC és az infra kimaradt, a képen látható további szenzorok találhatóak a készülékben.

A hátlap nem pattintható le, így a 3680 mAh kapacitású Lithium-Polymer akkumulátort nem lehet cserélni. Az AccuBattery képernyőmentésen látható, hogy egy igazi éhezőművész a T1. Két nap, egészen konkrétan 48 óra és 54 perc működési idő, 4 óra 33 perc bekapcsolt kijelzővel nem igényel magyarázatot, nagyon jó. A Pump Express Plus 2.0 gyorstöltési technológia segítségével 20-ról 96%-ra 90 perc alatt tölthető fel, a maradék 4% eléréséhez további 22 percig kellett a töltőn hagyni. Kétórányi YouTube videónézés alatt 26%-ot merült a telefon.

Hogy mit kapunk a pénzünkért?

Előnyök:

Az Ulefone T1 külső megjelenés és összeszerelési minőség tekintetében nem ad támadási felületet. A hardver gyors és energiatakarékos, a rendszer abszolút jól optimalizált. Zenei téren és adatkommunikáció tekintetében is rendben van a produktum.

Hátrányok:

Elég lett volna egy karcsúbb Google csomag és az AOSP alkalmazásokat is nyugdíjazhatnák végre. A Smart Assistant menüpontban lévő extra funkciók esetében kimaradt a nyelvi fordítás. Minimális angol nyelvtudás vagy akár Google fordító használatával ez a probléma elfelejthető. Felejtsük el azt is, hogy a gyártó által példaképnek tekintett, sokkal-sokkal drágább OnePlus 5, vagy iPhone 7 Plus kamerás képességeivel felveszi a versenyt a T1.

Az Ulefone T1 hagyományos fekete és dögös piros színben vásárolható meg. Az ár egyaránt 206 USA dollár. Kosárba rakás után az EU Express szállítást választva, 6 dollár értékben nem lesz további járulékos (ÁFA) fizetnivalónk, az összköltség pedig megáll összesen 55 ezer forintban. Ennyi pénzért nem kérdés, az Ulefone T1 kiemelten jó vétel.

Tanulva a tavalyi hibából, időben megrendeltük a telefont, mert roppant kellemetlen volt januárban kibontani a karácsonyi ajándékot. A futár cégek idén sem győzik valószínűleg a rohamot, de emiatt jelen esetben nekünk már nem kell aggódni. A telefon a teszt megírásáig vendégeskedett nálam, jelenleg az új tulajdonos felesége rejtegeti, várva a szentestét, hogy élete párját megajándékozza vele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.