2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Gemini 4G – a lényegre fókuszál

Januárban mutatta be az Ulefone első olyan telefonját, amelynek képességei a fotózásra lettek kihegyezve.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftverezettség

A rendszerchip ismerős lehet, a Nomu S20 gépházában is ez a 28 nanométeres MediaTek MT6737T lapka dolgozik, a 4 darab, 64 bites, 1,5 gigahertzes Cortex-A53 magból álló processzort egy Mali-T720 MP2 grafikus gyorsító segíti. Ezt a mobilt igazából nem teljesítményigényes 3D-s játékokra tervezték, hanem stabil működésre. Emellé kapott 3 GB RAM-ot, hogy azért a rendszerrel ne legyen probléma, illetve 32 gigabájt (256 GB-ig) bővíthető tárhelyet, ami pedig bőven elegendő lehet adataink tárolására.

A teljesítmény-tesztben elért pontszámok a lentebbi képeken láthatók.

A rendszer sebessége egész korrekt, nem találkoztam megakadásokkal, ha a telefon normál funkcióit vagy az előre feltelepített alkalmazásokat nyitottam meg. Természetesen a hardvergyilkos játékok, mint például az F1 2016, amely alatt a Qualcomm Adreno 510 IGP-vel szerelt privát telefonom is kifullad, döcögve fog futni, ugyanis a Mali-T720 ugyanis erre egyáltalán nincs felkészítve, persze közepes igényű játékokat gond nélkül lehet futtatni.

Az Ulefone Gemini 4G Marshmallow 6.0 rendszerrel érkezett, melyre a kicsomagolás és beüzemelés után gyorsan érkezett is két OTA frissítés. Jelenleg a 2017.03.17. V3.09-es verzió a legfrissebb, de az androidos biztonsági csomag sajnos elég koros. Pánikra semmi ok, a gyártó ígérete szerint hamarosan megkóstolhatjuk a sokkal finomabb Nougat 7-es Android főverziót.

A jelenleg a telefonon lévő szoftvert egy picit átszabták, minimálisan különbözik csak a gyári Android felülettől. A gyártó ránk bízza, hogy milyen alkalmazásokat szeretnénk telepíteni, csak egy soványka Google csomagot kapunk. Ezzel egyébként nincs is gond, a Play Áruház mindig a rendelkezésünkre áll.
Anno a japán autók műszerfalának elengedhetetlen tartozéka volt a kvarcóra, itt az AOSP-alapú szoftverek azok, ahogy ezt már megszokhattuk, a huncut kínai mérnökök ide is beépítettek pár darabot.
Kapunk egy csomó hasznos okosságot is, az alábbi képeken láthatók ezek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.