2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Gemini 4G – a lényegre fókuszál

Januárban mutatta be az Ulefone első olyan telefonját, amelynek képességei a fotózásra lettek kihegyezve.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az Ulefone Gemini 4G egy nanoSIM és egy microSIM, vagy egy microSIM és egy microSD kombinációban használható. Mindkét SIM kártya képes 4G hálózatokra lépni, dual standby technológiával, azaz két számmal is a hálózaton lehet lógni egyszerre, ha viszont az egyikkel telefonbeszélgetést intézünk, akkor a másik lelép a hálózatról.
A beszélgetés hangminőségét mindkét oldalon, tisztaságban és hangerő szempontjából is jónak találtam.

Támogatott frekvenciák:
- 2G GSM: 850/900/1800/1900 (B5/8/3/2)
- 3G WCDMA: 2100/900 (B1/8)
- 4G FDD-LTE: 800/1800/2100/2600/900 (B1/3/7/8/20)

A Wi-Fi modem 802.11a/b/g/n szabványú, használható Wi-Fi Hotspotként, látja az 5 GHz-es hálózatokat is, Bluetooth 4.0 található meg benne A2DP-vel, a helymeghatározásban pedig a GLONASS műholdak is segítségünkre vannak. A 2.0-s microUSB port OTG-képes, tehát adathordozót vagy perifériát lehet hozzá csatlakoztatni. A navigációs képességeket ismét a Sygic GPS Navigation segítségével teszteltem, probléma nélkül hozta az elvárhatót. Szenzorokból közelség-érzékelőt, fényérzékelőt, gyorsulásmérőt és iránytűt kapunk.

A 3250 mAh kapacitású Lithium-Polymer telepet nem lehet cserélni, mert a hátlap nem pattintható le. A MediaTek féle Pump Express gyorstöltés támogatott, 1 óra 48 perc alatt töltött 20-ról 100%-ra a készülék. A teszt során másfél napos üzemidőt produkált, kevesebbet használva, átlagban háromórányi bekapcsolt kijelzőidővel két napot is kihúzott töltő használata nélkül. Két órányi YouTube videónézés alatt harminc százalékot merült a telefon. Van egy Super saver, viccesen az Ulefone fordításában „a megmentő” energiatakarékos mód, ennek a használatával pár órával növelhető az üzemidő.

Hogy mit kapunk a pénzünkért?

Kezdjük az előnyökkel:
Az ebben az ársávban (sőt kicsivel felette) mozgó mobiloktól jobb kamerás képességekkel rendelkezik.
Az unibody házas, GG3 üveggel védett telefon nagyon kellemes megjelenésű és frankón összerakott. Átlagos felhasználásra hardveres téren is rendben van a történet. A hamarosan érkező Nougat-frissítés szintén dicséretre méltó. Az előlapi ujjlenyomat-olvasó tízből legalább kilencszer felismeri az azonosítókat, a duplakoppos ébresztés is jól működik. A Magyarországon elterjedt B20-as, 800 MHz-es frekvenciát ismeri.

Hátrányok:
A filléres értesítési LED-en való spórolás nagy hiba. Kamerás képességekre kihegyezett telefon esetén a Camera2 API támogatása hiánya, amivel számos kézi beállítási opció elérhető lenne, egy kihagyott ziccer. Idegen nyelvű szöveggel ugyan nem találkoztam a menüben, de pár érdekes fordítással igen.
Mindent összevetve, nekem tetszett.

Kinek ajánlom a telefont? Az olyan felhasználóknak, mint például a telefon új tulajdonosa. Szeret fényképezni és van is érzéke hozzá, kipróbálná az új irányzatokat, de vékony a pénztárcája, éppen ezért egy mobillal próbál megoldani több feladatot.

A megvásárláshoz 126 USA dollárt kell leszurkolnunk, ami mindösszesen 37000 Ft, a plusz járulékos költségek után is 50 ezer forint alatt megáll az összköltség. A készülék fekete, szürke és arany színben vásárolható meg, a megrendelés után két hét elteltével már a kezemben is volt az Ulefone Gemini 4G Phablet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.