2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Armor 5 – a jóképű terminátor

Az első szenzorszigetes survivor telefon érdekes, de van benne ráció és összességében egész jó a végeredmény.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

Az iPhone X által indított új divatot, a képernyő felső részén helyet kapó, érzékelőkkel ellátott kis bevágást (notch), elég vegyes fogadtatás kísérte. Az Apple minél nagyobb kijelző/előlap arányú megoldását mára szinte az összes gyártó átvette. Az idei Samsung fejlesztői konferencián (SDC) már bemutatták a notch-os dizájnterveket, szóval jövőre láthatunk Samsungtól is ilyen jellegű telefont. Az ő elképzelésük azonban más, mert a hagyományos notch helyett kijelzőlyukak lesznek a kijelző bal felső sarkában. A notch mellőzés terén az utolsó mohikán szerepét jelenleg a Sony játssza.

Az Ulefone, amely 2006-ban OEM vállalatként kezdte, majd 2014-től saját márkanév alatt elkezdte kiadni a mobiltelefonokat, nem túl ismert egyelőre hazánkban. A cég azonban jól látható módon arra törekszik, hogy a nemzetközi piacra is betörjön. Jelen volt az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) és itt mutatták be a világon elsőként, az első notch-os strapamobilt. Felültek az aktuális sikervonatra, és ebbe a szegmensbe is elhozták a szeretett, vagy sokak által gyűlölt irányvonalat.

Az első szenzorszigetes survivor telefon cím birtokosának a koncepciója meglehetősen érdekes. Az aktuális divatirányzatot követő mobilt erős hardverrel, hasznos extrákkal felszerelve, páncélozott testbe csomagolták és barátságos árcímkével látták el. Az Ulefone elképzelése működőképes lehet, hiszen a jóképű terminátoruk igen kevés gyengeséget mutat.

A kiegészítőkkel nem fukarkodtak, a telefont rejtő sárga és fekete mintázatú dobozt rendesen feltöltötték értékes tartalommal. A szokásos Type-C USB kábel, a gyorstöltésre képes 2 amperes töltőfej és a SIM-tű szentháromsága mellé kapunk még egy USB Type C – microUSB adaptert, egy USB Type C – OTG kábelt és egy műanyag szerszámot a portokat takaró fedelek nyitásához. Kijelzővédő fóliából két darab jár, amelyből egyet már előre felraktak a kijelzőre. Kedves gesztus lett volna, ha vezeték nélküli töltőpadot is csomagolnak nekünk, ugyanis a telefon támogatja a Qi töltést, de azért ez durván komoly extra lenne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.