2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Új értelmező a formázó kódokhoz

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megújul, okosabb lesz a cikkekben és a fórumban használható kódok átalakításáért felelős programrész.

[ ÚJ TESZT ]

Igen fontos fejlesztés kerül be hamarosan a rendszerbe: a formázó kódokat látható formázássá (HTML-lé) átalakító programrész teljesen le lesz cserélve. Az új verzió sokkal felhasználóbarátabb, könnyebben használható lesz, ugyanis nem csak a (HTML szabványnak) megfelelően kódolt szövegeket lesz képes a felhasználó elképzelése szerint formázni, hanem igen sokféle "hibát" is kezelni tud majd. Ezek közé tartozik több olyan dolog is, ami sokakat zavar jelenleg: például lehetséges lesz több bekezdést egyszerre formázni, illetve nem fog gondot okozni a keresztben-lezárt kódok használata sem.

A kérdéses programrész teljesen újra lett írva, és mivel az új verzió elkészítése nem kevés munkába és időbe telt, így lehetséges hogy van még benne egy-két hiba. Arra kérünk ezért Titeket, hogy ha van kedvetek, próbáljátok ki, teszteljétek ti is, és jelezzétek ha hibát találtok! A lelkes béta-teszterek közt jókívánságokat sorsolunk ki. :)

Sajnos a tesztelésről már lemaradtál!

Az új verzió kipróbálásához kattints ide!

Röviden a tesztfelületről:
A tesztfelület nagyon hasonlít a jelenlegi hozzászólás-szerkesztő oldalra; van azonban pár eltérés, amik a tesztelést segítik.
Először is a szöveg beírása után az OK gombra kattintás nem módosít az adatbázison, hozzászólás sehol nem keletkezik – alul viszont megjelenik, hogy mi lenne a formázó kódok feldolgozása után a végeredmény.
A fenti 4 link: Újrakezdés: kiüríti a szövegmezőt, Normalizálás: a beírt kódot normálformára alakítja (tehát az lesz látható a szövegdobozban, ami az alul látható hozzászólás szerkesztésekor látszódna), HTML validator és CSS validator: az átalakítás során keletkező kód szabványosságának ellenőrzésére használható linkek (az éppen alul látható hozzászólást ellenőrzik).
Alul, a smiley-k alatt van még egy sáv, aminek ideális esetben mindig zöldnek kellene lennie, és ezt kellene kiírnia: "Újrakonvertálás eredménye: rendben". Ha ez valamilyen bemenet esetén nem így lenne, jelezzétek!

Panther

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.