2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Túlhajtott GTX 460 1GB HD 6850 ellen

Egy közepesen tuningolt GTX460 és egy alapórajeles HD6850 összecsap, melyikük nyer?

[ ÚJ TESZT ]

Tuning és végszó

Az esetleges CPU limit miatt a tuningot csak 1080p-n néztem meg, úgyis a legtöbben ilyen felbontáshoz vásárolják ezeket a kártyákat.

A kártyát a Gigabyte GTX 460 1GB OC változathoz közel arányos órajelre lőttem be

Nézzük, van-e sebességnövekedés körülbelül olyan szintű tuning esetén, mint amit a Gigabyte alkalmaz a GTX 460 kártyánál; nagy felbontáson és részletes grafikán mértem.

A kép nagyítható!

A grafikonból leolvasható, hogy a referencia órajelekhez képest minden esetben gyorsult a Radeon, de a GTA IV-nél és a HAWX-nél még mindig a tuningolt GTX győzedelmeskedik.

Végszó

Most akkor HD 6850-et, vagy GTX 460 OC-t vegyünk Full HD felbontásra, ha egyszer mindkét kártya teljesen azonosan teljesít? A válasz ott keresendő, hogy mi kell nekünk: alacsonyabb fogyasztás, vagy különböző szolgáltatások, mint például a PhysX, vagy a Cuda. Ha utóbbi technológiákra van szükségünk, egyértelműen az nVidia megoldását válasszuk, azonban minden egyéb esetben jobban járunk az AMD kártyájával, hiszen a fogyasztás nem elhanyagolható szempont! Érdemes gyárilag tuningolt HD 6850-et venni? Szerintem nem, mivel alig gyorsul 35-40MHz-es GPU tuningtól a kártya, amit egyébként bármelyik stock órajelű kártyával három kattintással elérhetünk.
Az mindenesetre bizonyos, hogyha az alapórajeles Radeon HD 6850 magas felbontásban ugyanúgy teljesít, mint egy közepesen tuningolt GTX 460 1GB, a referencia GTX 460-ak nem számítónak jó vételnek a HD 6850-el azonos árban.
Alacsonyabb felbontásra mindenképp GTX-et érdemes venni egy erősebb processzorral, hogy miért, ez az összegző táblázatból (előző oldal) leolvasható.

A GTX 460-as Uniginge tesztért köszönet tarika fórumtársnak, a táblázatkezelőben nyújtott segítségért pedig m.zmrzlina-nak.
A kártyákat magamtól kaptam kölcsön, a GTX 460 immáron egyik fórumtársunk gépében duruzsol tovább.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Azóta történt

Előzmények

  • Őszi PC Ajánló

    Milyen számítógépet vegyünk még a karácsonyi áremelkedés előtt?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.