2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Tt eSPORTS Ventus R: tiszteletreméltó kivétel

Szimmetrikus forma, kiváló súly, remek szenzor és egy értelmes árcédula, de nincsen rózsa tövis nélkül.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Csomagolás

Átlagos méretű, kukucskáló ablakos, enyhén csicsás, adatokkal bőszen dobálózó dobozban érkezik az egér, melynek további tartalma egy kis garanciafüzet, egy termékleírás és néhány nonfig turbórágó tetkó matrica. A kábel sajnos kis hurkokra felcsévélve érkezik, ez erős fekete pont, de bővebben erről később.

Külső

Első ránézésre látszik, hogy ez a patkány valami kisebb alfajhoz tartozik. Noha a kényelem teljesen intuitív dolog, de az én 18,5 x 9 centis tenyerembe szinte tökéletesen passzolt claw / fingertip fogásra, míg a Logitech G102 (=G203 / G Pro) nem. Ennek az az oka, hogy a Ventus R fara kiszélesedik, ezáltal kellemesen illeszkedik a tenyerembe, nem görcsösen kell rámarkolnom. Az oldalai befele ívelnek, a felemelést és pakolgatást ezzel megkönnyítve.

A hátulsó rész felső burkolata elég egyedi lett, a Ventus vonal egyedisége ez a lyukacsos szerkezet, ami - a nevéből is rá lehet jönni - a tenyerünk alatti légáralmást teszi lehetővé. Nem mondom, hogy hülyeség. Én tényleg nem hiszek a mindenféle innovációként hirdetett parasztvakításokban, de ez akár még jól is jöhet az izzadósabb kezű embereknek.

Fogást tekintve, ahogy az előbb is írtam, inkább karmos és ujjbegyes ami játszhat, de ha apróbb mancsról van szó, akkor akár tenyeres is szóba jöhet.

Anyaghasználat, összeszerelés

A felső részen sima, gumírozatlan, félig-meddig matt felületkezelést kapunk, míg az oldalak méhsejtszerűen vannak textúrázva. Ez utóbbi szerintem csúszós lehet izzadt tenyér alatt, de nekem nem volt bajom vele.

A tömegét tekintve nagyon rendben van, a méretéhez képest abszolút nem túl nehéz a maga kb. 75 grammjával. A súlyeloszlása is megfelelő (talán egy hangyányit a hátsó fertálya felé húz).

Az összeszerelési minőség az a pont, amire azt hittem, hogy itt bizony bukta lesz. Nem lett. Akárhol nyomkodtam a burkolatot nem hallottam recsegést. Az egeret erősen megrázva egy nagyon-nagyon halk zörgést hallottam, ami valószínűleg a görgő lesz, vagy a 3310-es szenzorra erősen jellemző lencselötyögés. A használatot mindenesetre nem befolyásolja. A főgombokat tapicskolva azonban hallatszik némi kopogás a holtjáték miatt, de erről részletesebben később fogok beszélni.

Világítás

Kétzónás RGB fényáradat teszi csodálatosan karácsonyfaszerűvé a rágcsálót. A görgő és a Thermaltake logó külön-külön színekben tud pompázni, amit a szoftverrel tudunk machinálni. Pofás, de én személy szerint mindig kikapcsolom az ilyeneket.

Összehasonlító képek



Razer DeathAdder



Logitech MX500 (=MX518/G400)



Zowie ZA12



Logitech G102 (=G203/G Pro)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.