2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Tranya Rimor: szerintük high-end

A kínai Tranya nem ismeretlen gyártó a piacon, elérhető áron kínál minőséget, legalábbis a saját állításuk szerint.

[ ÚJ TESZT ]

Üzembe helyezés-kezelés

A tartozék kábellel feltöltöttem a tokot, benne a fülesekkel, majd kivettem a fülhallgatókat, behelyeztem a fülembe és elkezdtem a párosítást a telefonnal, ami elsőre sikerült is. Ha nem jönne össze a párosítás, ne aggódjunk, mindkettő füles oldalát megérintve egyszerre és rajta tartva az ujjunk 3 másodperc hosszan a párosítást újra kezdi (láthatóvá válik a fülhallgató). Igen, érintés érzékeny a fülhallgató logóval rendelkező része, ezzel tudjuk majd vezérelni a zenelejátszót is.

Bármelyik oldalon egyszer röviden megérintve megállítja a lejátszást. Ismételt rövid érintésre elindítja (Play/Pause). A jobb oldali fülhallgatót hosszabban, mint 1 másodpercre megérintve a következő zeneszámra lép.
A bal oldali fülhallgatót hosszabban, mint 1 másodpercre megérintve az aktuális track elejére ugrik, megismételve a műveletet az előző zeneszámra lép vissza.
Kétszer gyorsan megérintve a jobb oldali fülhallgató oldalát a hangerőt emeli meg 6,6%-kal.
A bal oldali fülhallgatót kétszer gyorsan megérintve a hangerőt csökkenti 6,6%-kal.
Talán jobban értelmezhető, ha azt írom, hogy 15 lépésben lehet 0-ról a maximumig állítani a hangerőt.
Mono módban használva a hangerővezérlés nem működik.
A híváskezelés az alábbi módon történik:
A bal vagy a jobb fülhallgatót egyszer megérintve felveszi a hívást, hívás közben megérintve pedig bontja a vonalat.
Bármelyik fülhallgató oldalát lenyomva hosszan, kb. 2 másodpercre elutasítja a bejövő hívást.
Van még egy feature, méghozzá háromszor rákoppintva Sirit, vagy egyéb hangvezérléssel működő telefonasszisztenst aktivál.

A töltés elég egyszerű és egyértelmű. A tároló dobozt Type-C csatlakozóra kötve elkezdi a dobozt tölteni, ezt 4 fehér LED-del animálja is a doboz elején. Mikor mind a 4 LED fehéren világít folyamatosan, akkor végzett a töltéssel. Ha a fülhallgatókat betesszük, akkor automatikusan elkezdi azokat tölteni, amit a fülhallgatókon lévő ici-pici piros LED fénye jelez. Ha feltöltődtek, akkor a piros fény elalszik. A fülhallgatókat behelyezve a dobozba kb. 10 másodpercre kijelzi a doboz elején lévő LED-ek fényével, hogy a töltődoboz akkuja milyen szinten áll 25%-os bontásban.

A töltődobozból kivéve bármelyik fülhallgatót azonnal csatlakozik a hozzá párosított telefonhoz. Ha csak az egyiket vesszük ki, akkor automatikusan mono, ha mindkettőt akkor pedig automatikusan sztereó módban fogja a hangot leképezni. A csatlakozás bontása a töltődobozba behelyezéskor automatikusan történik. Igazából ez a része hibátlanul működött. Egyszer véletlenül lekapcsolódtam a telefonról, de utána elolvastam a kezelési utasítást. Aztán nem is volt többé gondom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.