2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Toshiba P750 - multimédiára fel!

Kevesen ismerik a Toshiba P750 modelljét, viszont akik látták, azoknak nagyon tetszett...nem véletlenül:)

[ ÚJ TESZT ]

Melegedés, zaj, üzemidő, összegzés

Melegedés, zaj, üzemidő

A gép hűtésével nincs különösebb gond, terhelés hatására sem forrósodik fel. Felülete játékok alatt is maximum langyos, illetve a belső hőmérséklet sem érte még el a 80°C-ot processzor esetén (vga-nál meg talán max 60-65°C volt eddig). Normál használat közben 45-55°C között alakul a processzor hőmérséklete (energiatakarékos módban, ahol kevesebbet megy a venti, kiegyensúlyozott módban pedig 40-42°C, de ekkor többet megy a hűtés) , ami szerintem átlagosnak mondható. HDD hőmérséklete is abszolút normálnak mondható, 34-38°C körül üzemel.

Alapállapotban a gép nem mondható hangosnak, ha a hűtés nem megy, akkor csak a merevlemez enyhe duruzsolását hallani. Terhelés hatására, a hűtés beindulásával természetesen már hallatja a hangját.

A gépben egy 48Wh akksi van, ami alap energiatakarékos módban körülbelül 4 órán keresztül képes életben tartani a gépet (pontos méréseket nem végeztem, így lehet akár több vagy kevesebb is). Maximális terheléssel nem nagyon nyúztam akksiról, de gyanítom, hogy minimum feleződik az üzemidő.

Összegzés

Ha röviden el akarnám intézni: szép külső, korrekt összeszerelés, erős belső, néhány extra funkció. Ugyan nem kapott fém borítást, viszont a felhasznált műanyagok minősége nagyon jó, és szerintem jól is néz ki. Összeszerelése abszolút rendben van, nem recseg-ropog, nem horpad, nincsenek illesztési hézagok, a zsanérok stabilan tartják a kijelzőt. Egyedül a fényes kijelzőkeret az, ami jobb lenne mattként (kijelző számomra fényesen is megfelel), illetve még a touchpad gombjai is lehetnének egy kicsit halkabbak.

Teljesítményével egy darabig nem lesz különösebb gond, még az új játékok is viszonylag jó minőségben futnak majd néhány évig. Az i5-2410m, a GT540m 2GB, a 6GB ram és a 750GB-os HDD akárhogy is nézzük, szinte mindenre elég, és elég is lesz egy darabig.

És akkor ott vannak az extra dolgok, mint a kényelmes "backlit"-es billentyűzet, remek hangszórók, USB3.0 és a mikrofon extra funkciója, 3G modem előkészítés, ráadásul a 3 év garancia sem jellemző a legtöbb gépre.

A Toshiba nem hazudtolta meg magát, megmutatta a P750-nel, hogy nem csak a Qosmio család tagjai alkalmasak multimédiára és játékra.

Összességében a P750 tényleg remek gép, csak ajánlani tudom!

És ha már az ajánlásnál tartunk...

Az "Egy csipet Hardverapró a Logouton" kezdeményezés adta lehetőségeknek köszönhetően ajánlom figyelmetekbe a saját hirdetésem a saját P750-emmel;)

Galéria nagyobb felbontású képekkel!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.