2020. október 29., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Toshiba P750 - multimédiára fel!

Kevesen ismerik a Toshiba P750 modelljét, viszont akik látták, azoknak nagyon tetszett...nem véletlenül:)

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

Hirdetés

A gép egy tipikus Toshibás dobozban lapult néhány dokumentum, töltő és akksi társaságában.

A gép színe a "bársonyfekete" elnevezést kapta a Toshibától (állítólag ez a burkolat a karcoknak is jobban ellenáll). Eddig nem értettem, hogy miért pont ez az elnevezés, de ahogy írtam ezeket a sorokat, megvilágosodtam. Milyen a bársony? Többnyire csíkos, és a párhuzamos csíkok között enyhe barázdák vannak (hát ezt jól megfogalmaztam, de gondolom csak ismeritek a tipikus bársonyt - pontosabban kordbársonyt). Pont ilyen a P750 burkolata is. Van egy enyhén érdes, fekete gyöngyházszerű alap, és erre jön rá egy finom, fényesebb, vékonyabb és vastagabb vonalakból álló csíkozás. A fedlapon ez a borítás dominál, amit csak a jókora méretű, ezüstös szálcsiszolt Toshiba felirat tör meg, illetve a szélen körbefutó fekete, fényes sáv.

Felnyitva folytatódik a stílus, ugyanis szinte az egész belsőt "bársony" borítja. Kivétel ez alól a touchpad és a gombok felülete (viszont a gombok között szintén a már sokat említett minta van), és a csuklótámasz alján lévő 2cm-es sáv, ami szintén fényes.

Fényes továbbá maga a kijelző, és annak a kerete is. Utóbbi egyébként magába foglalja a webkamerát, a hozzá tartozó mikrofont és az állapotjelző ledet, illetve a perem alján bal oldalt szerepel egy "dolby advanced audio", középen egy TOSHIBA , míg jobb oldalon egy "harman/kardon" felirat.

A belső komorságát kicsit oldja a két hangszóró, a világítós-érintős gombsor, illetve az ide tartozó krómozott bekapcsológomb, a korrekt méretű touchpad, melynek van egy szolid LED-csíkja felül, egy külön kapcsolója (így nem kell "Fn-ezni" a tiltásához/aktiválásához), és két különálló, krómozott gombja.

További hangulatfokozó megoldás a világító Satellite felirat a bal alsó sarokban, a krómozott zsanérok, és a jobb alsó sarokban elhelyezkedő piktogramsor.

Járjuk körbe

Bal oldalt foglal helyet a méretes szellőzőnyílás, D-SUB, Gigabit LAN, HDMI, USB2.0 és a kék színű USB3.0 (kikapcsolt állapotban is képes tölteni különböző USB-s eszközöket).

Szemben (balról jobbra) egy infraport vevőegység (legalábbis a felhasználói kézikönyv ezt írta, én még nem próbáltam), egy kártyaolvasó, majd jobb szélen a piktogramokhoz tartozó ledek.

Jobb oldalra került a fülhallgató és a mikrofon csatlakozója, további két USB2.0, dual layeres DVD supermulti, tápcsatlakozó, és egy "lopásgátló" Kensington csatlakozó.

Hátul csak az akksi és a zsanérok látszanak, alul pedig a szokásos szellőzőnyílások, szerelőablakok, matricák vannak - semmi extra.

A csatlakozók eloszlása viszonylag rendben van, esetleg a jobb oldali USB-ket és az optikai meghajtót cserélném fel, de ez már részletkérdés.

A már említettek csatlakozókon kívül lehetőségünk van vezeték nélküli csatlakozásokra is, ugyanis a gépben van egy Intel Advance-N 6230 wifi adapter és 3.0-s Bluetooth is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.