2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Tiny Whoop (+ FPV)

A Tiny Whoop a megoldás akkor, ha szeretsz drónt reptetni, de főleg beltérben van lehetőséged rá.

[ ÚJ TESZT ]

Még mindig az Inductrix az alap...

Hiába gyártanak sokan, sokféle gépet, még mindig az Inductrix az etalon, repülésirányítási rendszere nagy fejtörés a konkurenciának. Egyetlen nagy hátránya, hogy nem tartalmaz Acro módot, így nem lehet vele pörögni-forogni, ahogyan azt sokan elvárnák tőle. Azok a gyártók, akik komolyabban gondolják és nem játék kategóriájú gépet építenek, jellemzően Betaflight szoftvert futtató alaplapokat szerelnek be. Ezen gépek képesek többféle repülési módban repülni, jellemzően a gyári beállítások nem éppen kiforrottak, beállításuk egy kezdő számára fejtörést okozhat.

A Betaflight fejlesztőcsapata is csak mostanában kezdi felismerni a komoly igényt a Whoopok után. Nem igazán repültek jól az ilyen kicsi BF gépek. Egyszerűen az egész a nagyobbakra volt kitalálva. Az első verzió, amiben már látni a fejlődést a 3.2.2, valószínűleg a nemrég megjelent 3.3 tovább javít ezeken. Az igényt jól mutatja, hogy egy bizonyos Patrick J. Clarke összeállított egy projektet, aminek a lényege, hogy egy BF gép úgy repüljön, mint egy Inductrix. Népszerű Betaflight-ot futtató alaplapok például: BeeBrain, BeeCore, BetaFPV, LDARC, AlienWhoop és még nagyon sok F3 és F4 alaplap.

Project Mockingbird

Videó: PROJECT MOCKINGBIRD: Awesome Whoop - 3rd Flight

Silverware:
Látható, hogy a Betaflight fentről jött lefelé, nagyobb gépekről fokozatosan került egyre kisebb gépekre. Egyrészt a nemzetközi drón szabályozások miatt, másrészt a fent leírt igények miatt. Van azonban az apróságokhoz még egy komoly firmware projekt. Ez a játék drónok közül lépett ki. Egy RCGroups tag hozta össze, silverxxx. Eredetileg az Eachine H8 mini-re készült, a lényeg itt is az akrobatikus képességek elérése volt. Mostanra viszont elérhető az E011/H67/Bwhoop gépekre is. Itt térek vissza arra, hogy komoly gondolat esetén miért nem ajánlom az E011-eseket, a gyártó valamit változtatott az alaplapokon, így már nem kompatibilisek a Silverware firmware-rel, ha ez nem cél, akkor továbbra is ajánlhatóak. Mostanra olyan népszerűségnek örvend, hogy egy dedikált FC-t is kapott, BetaFPV lite

Videó egy Silverware gépről: Tiny Whoop - Freestyle Lowrider

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.