2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Tiny Whoop (+ FPV)

A Tiny Whoop a megoldás akkor, ha szeretsz drónt reptetni, de főleg beltérben van lehetőséged rá.

[ ÚJ TESZT ]

Értem én, de mi mozgatja?!

A felépítését nézve egyszerűnek mondható gépek ezek. Mindössze egy vázra, alaplapra (FC - Flight Controller), négy darab motorra, távirányítóra és legalább egy akkumulátorra van szükség. Az FPV részhez szükség van egy szemüvegre, illetve egy AIO kamerára (All In One, minden egyben, kamera és adó). Szemüveg helyett lehet használni akár egy mobiltelefonra csatlakoztatható vevőegységet is. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy szemüveggel a legélvezetesebb a dolog. Fontos megjegyeznem, hogy a YouTube-on látható FullHD drónos videókban látható képminőség csak utólag látható, a szemüvegben közel sem ennyire szép és jó a kép. Analóg képet adnak a kamerák, felbontásuk maximum 720×576 pixel.

Másolatok:
Természetesen, ha valami sikeres azt távol-keleti barátaink azonnal elkezdik sokszorosítani. Itt sem volt ez másképp. Az első igazán sikeres trónkövetelő az Eachine E010 volt. Ennél még ők sem gondoltak a kamerás lehetőségekre. A legnagyobb előnye az ára volt. Az alaplapja sem nevezhető igazán jónak. A testvérmodellje a JJRC H36 jobb, erősebbek a motorjai és jobb az alaplapja is. Egy másik nagyon hasonló modell a Furibee F36, ennek a váza is erősebb az előbbiekhez képest, illetve az alaplapja is, egy hátránya is van, nem lehet rendes nagy távirányítóval terelgetni, csak a sajátjával.
Ha valaki szeretne elkezdeni quadkopterezni, én mindig ezen gépeket ajánlom. Illetve mostanra már ezek utódját az E011-et (komoly gondolat esetén ezt már nem, lásd később), JJRC H67-est, Boldclash Bwhoop B03-at.

Ilyet szeretnék!?
Azért ajánlom ezeket a gépeket, mert aprópénznek minősülő összegbe kerülnek, hobbin belül értve. Másrészt teljesen ártalmatlanok. Nem lehet könnyen belenyúlni a propellerekbe. Apró súlyukkal nem tesznek kárt sem emberben, sem a berendezési tárgyakban. Ütközés után nem repülnek le a propellerek, legtöbb esetben még a gép is a levegőben marad. Megtanítják az embert repülni. Viszont, ha mégse jön be, akkor a tanulópénz nem jelentős.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.