2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ticwatch 2 – ments meg

Funkciók tekintetében a Ticwatch 2 a tökéletes edzőtárs, de néha szó szerint életmentő is tud lenni.

[ ÚJ TESZT ]

Használat, funkciók, üzemidő

Először is a legfontosabb kérdés, minek az okosóra? A mobilokban már egyre kevesebb olyan tulajdonság, technológiai fejlődés van, ami miatt a meglévő telefonunkat lecserélnénk. Miért cseréljük mégis? Mert a mindennapi élethez nélkülözhetetlen, de összetört, beázott, belassult, meg egyébként is a gyártók is arra törekednek, hogy 2 évnél tovább ne nagyon lehessen használni a készüléket. Az okosórák és fitneszkarkötők még mindig gyerekcipőben járnak, van még bőven mit fejleszteni e téren.

Az összes gyártó egy séma köré építik fel a marketinget: vedd meg, használd, ezáltal egész nap méri a pulzusod, számolja a lépéseid, monitorozza az alvásodat és ettől sokkal egészségesebb leszel. Az értesítések megjelenítése, hívások fogadása szintén roppant hasznos, hisz nem kell elővennünk a bazi nagy telefonunkat a zsebünkből, hátizsákunkból. A stratégia működött, rövid ideig aktívan használták a felhasználók ezeket a funkciókat, majd szépen letették és többet elő sem vették ezeket a kütyüket.

Funkciók tekintetében a Ticwatch 2 a tökéletes edzőtárs. Mindent mér, beépített GPS + GLONASS műhold-támogatással, telefon nélkül utólag is nyomon követhetjük mozgásunkat, zenéket is hallgathatunk róla Bluetooth fülhallgatóval. Minden értesítés, ami a telefonra érkezik, olvasható, akár meg is válaszolható az óra felületén. A hívásokat szintén fogadhatjuk vagy elutasíthatjuk, ehhez elég csak megrázni a csuklónkat.

A hangvezérlés, amelyet úgy érhetünk el, ha az ujjunkat a kijelzőn jobbra húzzuk, érdekes plusz opció. Az „Ok Tico” parancsot kimondva éttermeket kereshetünk, időjárást nézhetjük meg, emlékeztetőket állíthatunk be, alkalmazásokhoz léphetünk és ami a leghasznosabb, a kapcsolatainkat hívhatjuk fel. A dolognak egy szépséghibája van, csak angol nyelven működik a hangvezérlés. Az „Ok Tico, Call My wife” kimondása után, például hívta a feleségem (a teszt kedvért átneveztem a páromat a telefonkönyvemben). A magyar nevű ismerősök esetében a hívás nem igazán jött össze. Tovább haladva, ha balra húzzuk az ujjunkat a számlapon, akkor az alkalmazások, fentről lefelé a gyors kártyák, lentről felfelé pedig az értesítések menübe juthatunk.

Nagyon sok megjelenítési felület letölthető, így szinte minden nap egy új óránk lehet. Üzemidő tekintetében a 300 mAh kapacitású Lithium-Ion akkumulátor másfél napig húzta ki egy feltöltéssel. Miután beállítottam, hogy kapcsoljon este 10 és reggel 6 óra között energiatakarékos módba, már 2 napot kibírt töltés nélkül. Az óra 20-ról 100%-ra 50 perc alatt tölthető fel. Adatkapcsolat tekintetében, a Wi-Fi 802.11b/g/n szabványon hajlandó kapcsolatot létesíteni, míg Bluetooth-ból 4.1-es verzió került bele.

Számomra a leghasznosabb funkciót a végére hagytam. Legtöbb esetben, ha csörög a telefon, épp nincs kéznél, mert az asztalon vagy egy másik helységben hagytuk, ezért keresgélni kell. Történt egy kisebb baleset az otthonomban, aminek egy térdműtét lett az eredménye. Természetesen egyedül voltam, a telefon 10-15 méter távolságra tőlem, én meg nem bírtam lábra állni a fájdalomtól. A Ticwatch 2 telefonkönyvéből tárcsáztam és hívtam segítséget, így megmentett a bajban. Ezután az okosóra hasznosságát nem kell tovább magyarázni.
Úgy gondolom minden fillért megért számomra a Ticwatch 2 okosóra. Nem lehet tudni, de bármikor történhet velünk valami rossz, esetemben a ments meg opció szó szerint kéznél volt. A Geekbuying-nál most 166 USA dolláros áron, ami a lehetséges plusz járulékos költségek után 58 ezer forint, beszerezhetünk egy igazán hasznos társat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.