2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Thrustmaster T300 RS átépítése

Egyrészről ez egy nagyon jó kormány, mert modern, szíjas technológiát használ, de vannak problémái is...

[ ÚJ TESZT ]

Tapasztalatok, összegzés

Már egy ideje ebben a felállásban használom a kormányt: semmilyen negatívumot nem tudok elmondani, csupa pozitív dolgokat. Szinte hangtalan immár a kormány forced cooling esetén is, se a venti, se a gyári táp nem hangoskodik már, nem adnak ki furcsa, zavaró hangokat, kevésbé melegszik a base, kényelmesebb a használata (ki és bekapcsolása) és a külső táp sem melegszik hosszabb használat után sem (max langyoskás). Ok, én nem driftelek, rallizok a kormánnyal, azok jobban megterhelik, de ehhez a használati módhoz is elég kell legyen az itt bemutatott átépítés.

Itt pedig az összeszerelt, használatra kész kormány látható, amit a mellette látható kapcsoló átbillentésével tudom be és kikapcsolni:

Összefoglalva a főbb változtatásokat:
- a gyári, beépített, hangosabb tápegységet kidobtam a kormányból és külsőre váltottam (nem értem TH miért döntött belső táp mellett, miért kellett ezt is még bezsúfolnia a base-be ezzel is fűtve a kormány többi alkatrészeit is)
- a gyári hangos, kicsi és kis kapacitású ventit lecseréltem egy alig hallható, nagyobb, hatékonyabb ventire, ami már nem csak a motort, hanem az elektronikát is hűti
- T3PA pedálban megcseréltem a kuplung és gázpedál rugóit, ezáltal jobban adagolhatóvá téve a gázt

Aránylag gyorsan kivitelezhető a történet, ha adottak a szerszámok (forrasztópáka, csípőfogó, tolómérő, fúrógép, ragasztópisztoly, szigszalag, stb.) és van valamennyi rutin ezek használatában.

Anyagiakban a tápcsere kb. 5k-ba került (4k az új táp, a többi meg a körítés: DC sorkapocs, DC lengő kapcsoló, biztosítékfoglalat, biztosító), a venticsere szintén ez a kaliber volt (Noctua elég drága mulatság, aki nem ennyire érzékeny a zajra, csak jobb hűtést akar, az jóval olcsóbban is megúszhatja a venticserét). A gázpedál tuning pedig 0 Ft volt. :)

Köszi, hogy elolvastad!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.