2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W8s kínai okostelefon bemutató

Kicsit "elszaladt a ló" a THL mérnökeivel és sikerült megalkotniuk az egyik legerősebb hardverű telefont.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

Kamera

A készülékben található egy maximum 13 (12.6) megapixeles fotók készítésére alkalmas, autofókuszos kamera is, amely mellé egy LED-es villanó is került. A kameraszoftver rengeteg beállítási lehetőséggel operál. Természetesen videókat is rögzíthetünk a géppel, a maximum felbontás 1920 x 1080 pixel (Full HD), másodpercenként 30 képkockás sebességgel. Felvételek készítésénél is rengeteg beállítás közül szemezgethetünk, bár a kínálat jóval kisebb a fotó módnál tapasztalható opció-orgiánál, még így is bőven az átlag felett van a testreszabási lehetőségek száma.

Jöjjön néhány tesztkép.

Maximális zoommal:

Sötétedés után:

Bár a képek egy monitoron vagy a telefonon megtekintve kellemes minőséget sugallnak, száz százalékos nagyításnál már nem ez a helyzet. A 13 megapixeles felbontásnak hála viszont egészen élvezhető képeket készíthetünk a géppel; persze mindaddig, amíg rá nem nagyítunk a részletekre. A vaku pedig hozza az elvárt szintet: a pár méteres hatótávolság miatt komolyabb esti fotózásra nem alkalmas, a bulik megörökítésére viszont tökéletes.

Kipróbáltam a Full HD videófelvételt is, az eredmény korrekt egy mobiltelefonhoz képest, a tesztvideó itt látható.

Zene

Zenei fronton teljesen átlagos a telefon, a zenelejátszó tud effekteket, EQ-t, a gyári fülessel a hangzás átlag körüli, de inkább alatti, ám egy másik fülessel könnyen orvosolhatjuk a problémát. Azonban nem mindenevő, ugyanis a gyári Samsungomat nem ette meg, míg egy 500 Ft-os Philipset igen, egyébként ezzel szépen is szólt. Más kínai telefonoknál is fennáll ez a dolog, valószínűleg az érintkezőjük másabb, itt milliméterekről van szó. Közben kaptam egy levelet ezzel kapcsolatban: "Nos, a telefonod nem válogatós, a Samsung a szemét (valamiért nem lepődök meg ezen). Néhány - talán a legtöbb - telefonjuknál, módosítottak a 3,5"-os csatlakozó bekötésén. Legjobb tudomásom szerint, a föld és a pozitív éreret cserélték fel, így csak a saját cuccaikkal működik. Amit persze aranyáron mérnek."

GPS

Teszteltem a GPS-t, első indításnál 2 perc kellett a képen látható eredményhez, később mikor újra próbáltam, 4 másodperc volt. Nem elírás, 4 másodperc! Gyorsan és pontosan pozicionál, szobából is fogja a jelet, míg az S2-m nem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Plantronics ML-18 Bluetooth headset

    Kényelmes, funkcionális, viszonylag olcsó, kifejezetten jó hangminőséget nyújtó, megbízható BT headset.

  • Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

    Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.