2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ThinkPad W701-W700

Akkor vegyél ilyet, ha ThinkPad rajongó vagy, van elég időd, pénzed, türelmed és nem gond, hogy 5 kilót kell cipelni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés kis mesével

(Akit a gép, és az adatok érdekelnek, ugorhat a következő, illetve azutáni oldalakra.)

Odáig nyúlik vissza a dolog, hogy főiskolai tanulmányaim elkezdéséhez szükségszerűnek éreztem egy laptop beszerzését, és a rendelkezésre álló keret/az ismert igények képletéből egy T60P-re esett a választás, így el is indultam ThinkPad-es pályafutásomon.

Egy év szolgálat után lett leváltva a 60-as egy T500-ra (természetesen a 2 GPU-val szerelt változat) , ami 2 évet volt aktív szolgálatban, mikor elkezdtem keresgélni a következő modell után.

Az elképzelés az volt, hogy könnyítendő a málhám súlyán, beszerzek egy X220-at és azzal majd elrohangálok, mert azzal már csak kihúzom a tanulmányaim végéig. A keret végül is megvolt a gépre, de valamiért nem szántam el magam arra, hogy vegyek is egyet, csak figyeltem, hogy alakulnak Hardveraprón a hirdetések.
Viszont egyszer, mikor egy kedd esti előadáson nézegettem az eladó gépeket, szembetalálkoztam egy W700-zal, ami majdnem jó árban is volt. Úgy vélem, a szentimentális ThinkPad userek értik a helyzetet, aminek az adta meg a kegyelemdöfést, hogy még lejjebb ment az ára. Nem volt mit tenni, W700-at kellett venni. Amikor hozzám került a gép, alaposan körbejártam a funkciókat, 1 napig simán elszórakoztam pl. a Wacom táblával, illetve jött mellé a kíváncsiság, hogy a csúcs mobil C2D mire is elég nekem.

T500-ról váltva meglepő volt a használati élmény a vas sebességét nézve, szubjektíven úgy tudnám mondani, hogy ez még pont az a konfig, amivel az alapvető feladatokat úgy ellátja a gép, hogy közben nem akad meg. De egyelőre ennyit a W700-ról, és haladjunk tovább a 701 irányába, hogy az mégis hogyan lett.
Ez is egy olyan alkalom volt, hogy nézelődtem az aprón, és megláttam eléggé olcsó áron, de töltő nélkül. (Csináltam egy gyors fejszámolást, ezt most vagy azonnal lefoglalom valahogy, vagy csak pisloghatok utána.)
Átszerveztem a következő napomat, és reggel 6-kor indultam is Pestre, ugyanis délután már mennem kellett dolgozni. Mielőtt indultam a gépért, még kiderült, hogy az eladónak 2 is van, így lebeszéltem haverommal, hogy ha úgy adódik, elhozom neki a másikat. A helyzet az volt, hogy volt egy hibátlan, és egy hibás gép, ami indult, de billentyűzethibát írt ki. Elhoztam mindkettőt, mondom nekem jó lesz a hibás, ami kell, majd pótolom a W700-ból.
[Utólag visszagondolva itt már hallom a háttérből a sátáni kacajt.]

Ennyi végül is a beszerzés viszonylag rövid története, haladhatunk tovább a gép külsejére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.