2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Thermaltake Core V1, avagy kicsi, de játékos

Ajánlom ezt a házat mindenkinek, aki szeretné előcsalogatni a mini-ITX-ben rejtőző kisördögöt!

[ ÚJ TESZT ]

Ismerkedés

Régóta jelen vagyok a mini-ITX-es közösségben, több írásom is készült a témával kapcsolatban.
Én nagyon megkedveltem ezt a méretszabványt az évek folyamán, és az első mini-ITX építése óta nem is csábultam vissza a nagyobb testvérekhez.

A célom mindig a kompromisszummentes, kis helyigényű, játékra is alkalmas gép összerakása volt, és a lehetőségekhez mérten pénztárcabarát módon. A kompromisszum mindvégig jelen volt az eddigi mini-ITX-es pályafutásom során. A gépházak méretei nagyon sok akadályt állítanak, főleg CPU hűtések terén és kevés a két slotos normál magasságú VGA befogadására alkalmas ház (szerencsére mostanában azért egyre több gyártó gondol a játékos kedvű mini-ITX használókra).

Thermaltake Core V1

A Thermaltake azoknak készítette el ezt a házat, akik nem úgy tekintenek a mini-ITX-re, hogy csináljunk egy kis fogyasztású, minél kisebb helyigényű, netezős gépet/HTPC-t, hanem gondoltak azokra, akiknek a teljesítmény a fontos, és ezért hajlandóak beáldozni a méretből származó előnyök egy részét.
Ajánlom ezt a házat mindenkinek, aki szeretné előcsalogatni a mini-ITX-ben rejtőző kisördögöt!

A Thermaltake Core V1 első látásra szerelem volt. Azt előre kell vetítenem, hogy ha valaki ezt a házat választja, belül nem sok kompromisszumot kell kötnie, viszont meg kell barátkoznia egy mini-ITX-hez mérten nagyobb mérettel. A korábbi házam egy átalakított SilverStone SG05, a méretkülönbség elég tetemes, íme:

Érdekes kialakítású, mert normál tápot fogad (ami, ha játékra építünk gépet, nagy árbeli előny, mert a 350+ W-os minőségi SFX tápok nagyon drágák, és nem is igazán vagyunk elkényeztetve választék terén), és efölé került az alaplap tálcája. CPU-hűtő akár 140 mm-es is befér, VGA-ból 2 slot széles, normál magas és 255 mm hosszú, ha a ház normál méreteit nézzük, de akár túl is lóghat a belső részen, így akár 285 mm-es szörnyeteg is befér.

Ha a szátok nem maradt még tátva, és az állatok is a helyén maradt, akkor most üljetek le, a ház elejébe nem kisebb, mint 200 mm-es ventilátort tehetünk, pontosabban a ház gyárilag tartalmazza (200 x 200 x 30 mm fan, 800 rpm, 13 dBA), ezt lecserélhetjük 140 mm-esre, vagy akár 120 mm-esre is. A ház eleje egy könnyed mozdulattal levehető, porszűrőről sem feledkeztek meg.

Az oldallapok tetszés szerint felcserélhetőek (moduláris), mindegyiket két-két, kézzel kitekerhető csavar tartja, és minden erőfeszítés nélkül levehetőek a csavarok eltávolítása után, a kábelek mindegyike fekete, igényes kialakítással, a házhoz adtak 4 db fekete kábelkötegelőt, a szükséges csavarokat, gumi alátéteket 3,5" HDD-hez, amiből oldalra rakhatunk 2 db-ot, vagy tetszés szerint 2,5" háttértárakat, mint az én esetemben.

Bal oldalt elöl van 2 db USB 3.0, mikrofon és jack 3,5 mm kivezetés, és itt található a bekapcsoló és újraindító gomb is. Ez a két utóbbi nekem annyira nem vált be eddig, mert USB kihúzásakor már kétszer sikerült resetelnem a gépet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.