2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Thermaltake Core V1, avagy kicsi, de játékos

Ajánlom ezt a házat mindenkinek, aki szeretné előcsalogatni a mini-ITX-ben rejtőző kisördögöt!

[ ÚJ TESZT ]

Finomhangolás

Minden a helyére került, de nem ejtettem még szót a gyári 200 mm-es hangjáról és hűtési teljesítményéről, nos, a 13 dBA érték az nem tudom, hogyan jött össze, de nem egy méterről, az tuti.
3 pines a ventilátor harisnyázott vezetékkel, nálam szabályozás nélkül 850 rpm-mel pörgött, azt vártam, mikor száll fel a ház, és repül a szobában egy kört, hát mit ne mondjak, üvöltött rendesen.
Nem ért a dolog teljesen váratlanul, azért gondoltam, hogy egy 200 mmm-es ventit le kellene lassítani, amennyire csak lehet.

Vettem egy sebességcsökkentőt, mert nem bíztam a gyári adatokban, és nem voltam biztos benne, hogy az alaplapom tudja szabályozni. Ez 20%-kal csökkenti a sebességét, így kb. 700 körül pörög, sokat javult, de még mindig nem az igazi.
Szerencsére az alaplapom tudja vezérelni,
kb. 500 rpm-től már elfogadható, jól hallható szélzajjal,
kb. 450-től már alig hallható a szélzaj,
kb. 400-tól már csendes, engem így már nem zavar, de hangtalanná 300 rpm alatt válik,
az Asrock lapommal lvl1-en forog 400-410-et, berakva a sebességcsökkentőt lesz 300 környéke.
Egyszóval volt még mit szabályozni a gyári állapoton!

Mivel nagyon alacsonyak voltak a hőmérsékletek, csináltam egy CPU passzív tesztet, úgy, hogy levettem a CPU-ról a ventit, és csak a 200 mm-es ment elöl és a 2 db 80 mm-es hátul, mind 400 rpm alá szabályozva, elindítottam az AIDA64 stressztesztet 5 percre, íme az eredmény:

Amiről még nem ejtettem szót, hogy 120 mm, de akár 140 mm radiátor is belefér vízhűtéshez, engem ez a dolog nem érint, ezért is maradt el eddig.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.