2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téli nagytakarítás

A nagy fertőtlenítés: egy számítógép kitakarításáról, kissé vicces megfogalmazással, életérzéssel.

[ ÚJ TESZT ]

Végül…

Na! Ezek után már semmi nem állhatott az útjába annak, hogy összerakjuk. Próbáltuk kihasználni a kábelmenedzsment nyújtotta előnyöket, bár korlátozottak voltak a lehetőségeink, a tápegység rövid kábelei miatt. A 8-as EPS pin kábelét szerettem volna szépen elvezetni, viszont az alaplapot kivenni nem volt kedvünk. A felső lyukon kivezetve 5cm-rel rövidebb volt a kelleténél, úgyhogy maradt a középső lyuk, csúnyán átívelve végig.

Sajnos, már többször tapasztaltam, hogy ami a merevlemezek, illetve írónak ad áramot, az fejjel lefelé jön ki mindig. Ezért kábel 180°-ban forgat, nyakat tör, és úgy lehet csak helyrerakni. Ez, illetve a SATA kábelek kicsit elrondították az egészet. Kötegelőkre most nem volt szükség, igazából nem is szerettem volna, mivel, amelyik kábelnek szüksége volt a kötegelésre, azon van a 6 pines áram, ami kelleni fog a 6790-nek. Az előlapi 3.0-s USB-t pedig a TT úgy oldotta meg, hogy az előlapi panelből vezettek egy kábelt, amit majd a Pista bácsinak kell kivezetni keresztül-kasul a gépházon, átlós irányba, egészen az alaplapi 3.0-s USB csatlakozóhoz. Hát igen, egyszerűbb, mint bedugni az alaplapiba a házon belül.


Tisztasági szint, még a tápegység előtt.


Tisztán, összerakva. Beengedtem a házba.
Elnézést kérek a kép minőségéért.

Kábelügyileg nem egy Casanova, de még mindig fényévekkel jobb, mint amilyen volt. Egy marék kábelt bekentem a merevlemezek helyére, elől úgy sincs ventilátor, nem darálja be. Ha már itt tartok; szerettem volna előre tenni a tetőben levő ventilátort, de aztán feladtam a gépház előlapjának leszedésénél.

Mi a tanulság? Ha van egy ilyen szép gyöngyszemed, akkor takarítsd! Figyelj oda rá! Én ezzel a takarítással nem tettem szívességet senkinek, nem számítok fel érte semmit. A magam és kollégám szórakoztatására csináltam. Jó érzéssel tölt el, ha azt csinálja az ember, amihez ért, amit szeret, és itt nem a takarításra céloztam, hanem a számítástechnikára. Tartsátok becsben, amitek van, még akkor is, ha nem annyira értékes. Kell nekik a törődés, megérdemlik!

És végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni mindazoknak, akik idáig kibírták a cikk olvasását, örömmel tölt el, ha másokat szórakoztathatok írásaimmal. Kívánok mindenkinek pormentes számítógépet, laptopot, karcmentes kijelzőt, gyors internetet, mindent, amit kívánni lehet.

Előzmények

  • 10 éves PC-t napjaink játékaira

    Az AMD közel 10 éves platformja két processzorával végre bemutathatja, hogy mit tud néhány mai játék alatt.

  • Olcsó NAS otthonra

    Karácsonyra kaptam egy ZZZ Smart Group OEM NAS 310-es szervert, ezt szeretném nektek bemutatni a kicsomagolástól a beüzemelésig.

  • Műanyag MacBook reborn

    Történet egy 5 éves műanyag Macbook notebookról, amit sikerült kipofozni és napi használatra alkalmassá tenni.

  • "Internetkávézó" vezérlőprogram

    Ha nincs pénz és szükség sem drága, bonyolult szoftverre, akkor magunknak kell alkotunk egyet!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.