2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OKOS-telefon-vásárlási-áttekintő

... avagy hogyan válassz, ha már elvesztél az adatok és ismertetők tengerében?

[ ÚJ TESZT ]

Előszó, áttekintés

Kérlek amennyiben helyesírási hibát találsz jelezd felém privát üzenet formájában, és javítom! Ne a fórumban. Köszönöm.

Fontosnak éreztem, hogy megjelenjen egy ilyen témájú cikk, mert a Melyik okostelefont vegyem? fórumtémában egyre inkább szaporodnak a rosszabbnál is rosszabbul megfogalmazott kérdések, annak ellenére, hogy egy rövidített, áttekinthető 1. hozzászólás is van, amit elvileg mindenki elolvas mielőtt kérdez.

Mivel ez nem gyakran történik meg, ezért válaszolni sem igazán lehet a kérdésekre. Nincs mindenre kiterjedő jó választás, nincs tökéletes telefon, mégis ha jól választunk, nem lesz olyan érzésünk, hogy a falhoz akarjuk vágni készülékünket.

A felhasználókat felhasználási szokás szerint alapvetően több csoportba oszthatjuk. Vannak azok, akik telefonként használják mobiljukat, nem telepítgetnek, ROMolnak rajta, nincs szükségük az okostelefonok által nyújtott extrákra, és vannak olyanok, akik a lehető legtöbbet ki akarják hozni a telefonjukból és folyton figyelik a frissítéseket, illetve azok akik a kettő között helyezkednek el és néha feltesznek 1-1 programot a szórakozásból, vagy mert szükségük van új funkciókra.

A telefongyártók az okostelefon piacra fektetik a legnagyobb hangsúlyt, ezért egyre kevesebb az olyan mobil, ami nem esik bele az okostelefon kategóriába.
Többen megrémülnek ettől, mert bonyolult kezelésre asszociálnak, amint meghallják a szót. Itt jön képbe a rendszerekre telepített grafikus felhasználói felület (vagy akár a rendszer gyári megjelenése) illetve a különböző rendszerek előnye.

A hatalmas teret nyerő android tipikus példája, hogy hiába próbálja a rendszert mindenki számára elérhetővé tenni, az alacsony árú hardveren a felhasználói élmény bizony elmarad a várakozástól. Fontos, hogy nem a rendszer a rossz.
Más rendszerek (Bada, WP7, iOS, stb) komolyabb hardveres paraméterekkel, megkötésekkel rendelkeznek, viszont az áruk is magasabb. Minden rendszernek van előnye és hátránya, hatalmas flamewar kerekedne belőle, hogyha én azt mondanám valamire, hogy jobb, mint a másik. Ez nincs így, ezt is szubjektív szempontok határozzák meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.