2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OKOS-telefon-vásárlási-áttekintő

... avagy hogyan válassz, ha már elvesztél az adatok és ismertetők tengerében?

[ ÚJ TESZT ]

Lehetőségek, érdekességek

Akárki láthatja, hogy minden rendszer más és más, konkrét telefon típusokra nem szeretnék kitérni, mivel az éppen jó készülékek mindig változnak. A Milyen mobiltelefont vegyek? és a Melyik okostelefont vegyem? topicokban választ kapsz a kérdésedre, hogyha megadod a szükséges információkat. Ez csak egy áttekintő írás, próbálom megvilágítani, hogy mennyi minden befolyásolja a döntést. Főként a szoftveres dolgokat, mert az, hogy miből legyen a készülék az is ízlés dolga. Én nem bánom, hogy műanyag, ha cserébe könnyű, van aki szerint a műanyag nem méltó egy csúcskészülékhez.

Sok rendszernél elérhetőek custom firmware-ek, amikkel gyorsabbá, jobbá (vagy akár instabilabbá) tehetjük készülékünket. Figyelem! Ezek a műveletek garanciavesztéssel, a telefon tönkremenetelével zárulhatnak. Mindenki saját felelősségre munkálkodjon. Egy bizonyos készülék fórumtémájának első hozzászólásában általában találsz segédletet a ROM felrakásához.

Android:
A testreszabhatóságra jó példa a témázgatós topic, ahol jobbnál jobban összerakott, designos alapképernyőket láthatunk, programnevekkel felsorolva.
A rendszerről mindenki kedvére olvashat, nagyon sok cikk és oldal van a témában, kezdőktől egészen a haladóknak.

Néhány logouton megjelent cikk:
Android kezdőknek, Android programajánló
Hasznos programok

Minimális időráfordítással is sokat gyorsulhat a telefonod, hogyha a gyári, kevésbé jól optimalizált indítót (launcher) egy jobbra cseréled (ez semmiféle garanciavesztéssel nem jár).

iOS:
Lehetőségek itt is vannak, csak gyárilag nem lehetséges sok minden. Erre nyújt megoldást a jailbreak, ami korábban illegális volt, mára engedélyezett itt a lapcsaládon is, ám a warez természetesen tilos. Sok portálon találhattok leírást róla.

Windows Phone 7:
Az alap kinézet nem nagyon variálható, csempék színe (gyárilag) és sorrendje viszont igen. Custom firmware-ek itt is elérhetőek. Itt már nem vihetőek végbe olyan változtatások, mint az android kapcsán.

Egy kis érdekesség:
HTC HD2: Az egyetlen olyan telefon, amin tud futni Windows Mobile 6.5, Windows Phone 7, és Android is. Sőt akár ubuntu is rakható rá. Természetesen ezek sosem lesznek olyan stabilak, gyorsak, mintha alapból erre lettek volna írva. Videó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.