2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Táska a táskában...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Történt, hogy megvásároltam életem első tükörreflexes digitális fényképezőgépét, leváltva a korábbi brige...

[ ÚJ TESZT ]

Történt, hogy megvásároltam életem első tükörreflexes digitális fényképezőgépét, leváltva a korábbi brige gépem, és gondoltam valamit kellene néznem, amibe raktározom, hordom magammal, ha elmegyek fotózni.
Az előző gépem (Fujifilm S1500) egy Lowepro Edit 110-es táskában elfért mindenestől, de az új gépnek esetleg csak a váza ment volna bele. Mivel már több Lowepro táska volt a kezeim között, így tudtam, hogy azok igen jó minőségűek. Ezért egyből azok között keresgéltem. Viszont valahogy a válltáskák nem jöttek be, hátitáskákat kezdtem el nézegetni. Azok között igen kevés volt Lowepro termék és ráakadtam a Crumpler Nikon CF-EU03 táskára.

A Crumpler márkanév annyira nem volt ismeretlen számomra, de azért nem akartam zsákbamacskát venni, utánanéztem. Jó sokáig keresgéltem, mire találtam elfogadható leírást, bemutatót a táskáról… A márkáról szinte mindenhol jókat írtak, így nem volt kétséges, hogy a külsőre és kialakításban tetsző táska lesz az új jövevény.

A táska a megszokott kialakítással szemben nem keresztben, hanem hosszában cipzárazható… és nem csak a tetejéig, hanem egészen hosszan hátulra nyúlik a cipzár.

Kicsit kinyitva, elölről…

…és oldalról.

Nem kell attól tartani, hogy leszakad a vállpánt a táskáról akármilyen súly is van benne, mert egyben van a táskával, nem külön van rávarrva.

Hátulról, befigyel a Nikon felirat is.

Előre hajtott vállpánttal, hogy jobban látható legyen a „hátlap”. Kényelmes, szivacsos borítás. Bal oldalt egy megbúvó zseb. Ott találtam egy termékbemutató kis könyvecskét a táskáról. Nem gondoltam volna, hogy ennyi minden összeírhatnak egy táskáról. :D

Kinyitva... Belül van egy hálós zseb. Épp belefér a digi gép nyakpántja és az egy objektív tartó kis „zsák”. Plusz a táskában van még egy táska. :)

A táska aljában van még egy táska, valójába ez a digi fényképezőgép táskája. A hátlapján tépőzár van, így kicsit nehézkes kiszedni a kis tatyót, de legalább fixen áll a nagyobb táskában.

Öt rekesz van benne az alap kialakítás szerint, persze kiszedhetőek a falak, és igény szerint lehet elmozdítani.

Kényelmesen elfér benne minden. Nálam a váz (D5000), 2 objektív (18-55mm VR + 55-200mm VR), napellenző, az 5. rekeszben pedig egy pótakksi és egy pót-szemkagyló. Ezek helyét, gondolom, majd egy vaku fogja hamarosan átvenni.

Így néz ki rajtam, így talán jobban látható mekkora. 186 cm magas vagyok egyébként, ha ez lényeges a méretarányok miatt.

Pro:

+ kényelmes
+ jó méret
+ jó anyaghasználat
+ vízhatlan
+ jó kialakítás
+ külső (persze ez szubjektív)
+ fixen van a kis táska a nagyban

Kontra:

- nehezen kiszedhető a kis táska (de nem kiszedve, a nagy táskát kettényitva is lehet ki/berakosgatni a gépet és alkatrészeit, csak szűkösen)
- beszerezhetőség
- ár (70 €)
- egy színben kapható (habár nekem ez tetszik, de másnak lehet nem)

Kösz, hogy elolvastad a bemutatót. :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.