2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Tanácsok használt noti vásárlásához..

... avagy az első szabály: Don't panic! :)

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Elöljáróban: ez nem egy komplett kalauz, csak néhány, csokorba szedett gondolat a témával kapcsolatban.

A téma komplexitása amúgy egy kisebb könyvet érdemelne – ha nem lennének a PH! megfelelő gyűjtőtopikjai, ahonnan mindenki informálódhat a kiszemelt konkrét típussal, márkával kapcsolatban. Az indíttatást az jelentette, hogy egyrészt eddig nem láttam erről átfogó írást a PH!-n (ez is csak egy kísérlet erre, nem váltja meg a világot), másrészt a Milyen notebook-ot vegyek?-topik gyakorlatilag új notebook-okkal kapcsolatos kérdésekre korlátozódik. Régen ugyan volt használt notebook-okkal foglalkozó topik is, ám ez kb. másfél éve moderátori döntés alapján bezárásra került, noha a létjogosultsága a témával foglalkozó topiknak nem vonható kétségbe.

A cikket szerkezetileg igyekeztem tagolni a következő pontok szerint (a könnyebb áttekinthetőség kedvéért):

- preferenciák (mire kell, mire szeretnénk használni)
- mire figyeljünk oda a vásárlásnál
- ajánlott típusok
- hasznos linkek (főleg olyan alkalmazásoké, amiket érdemes magunkkal vinnünk teszteléshez)

A szempontok szubjektívek, valamint szűkösebbek valamivel, mint a téma indokolná: sem kétmagos, sem AMD mobilprocesszoros notebook nem volt még a tulajdonomban, így ezekről tapasztalathiány miatt értelemszerűen nem fogok tudni semmi hasznos konkrétumot írni. A téma átfogó jellege miatt képek sem nagyon lesznek, pusztán a szöveg tagolása miatt, "díszítőelemként" rakok be egyet-kettőt.

Amennyiben zavaró hibákat fedeztek fel, nyugodtan írjátok javítással együtt a cikk topikjába, mindössze annyi a kérésem, hogy a kulturált fórumozás szabályait tiszteletben tartva tegyétek ezt. Ha kiegészítést szeretnétek beletetetni, hasonlóképpen járjatok el. Köszönöm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.