2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Tamriel Történelmi Tudástár

Cikkünk a lore imádók lázálma - egy történelmi összefoglaló az Elder Scrolls univerzum hátteréről.

[ ÚJ TESZT ]

3. Éra - 433 - 435

3E 433 Az Elder Scrolls IV: Oblivion történései.

Oblivion intro

Mannimarco támadása a Mágus céh ellen. Mannimarco a Fekete Féreg Rendjének (a nekromanták titkos kultusza) alapítója, mester-nekromanta, Vanus Galerion (a Mágus Céh alapítója) ősi ellenlábasa. Mindeközben azt pletykálják Cyrodiilban, hogy a Nerevarine egy katonai expedícióval Akavirba indult, és azóta nem hallottak felőle.

Az Oblivion krízis: VII. Uriel Septim császárt meggyilkolják a Mythic Dawn (egy Daedra kultusz, amelyet Mankar Camoran vezet) ügynökei, miközben a palota börtönén keresztül menekül.

Mankar Camoran (az Amulet of Kings-t a játék hibás működése miatt viseli)

Az uralkodót a Blades testőrök titkos útvonalon próbálják kimenekíteni a palotából, amikor egy futártól értesülnek a császár három törvényes fia elleni merényletekről. A császár menekülés közben találkozik egy a börtönben raboskodó személlyel, akire ráismer profetikus álmaiból. Ekkor Uriel rájön, hogy ez halálának napja. A császár közvetlenül meggyilkolása előtt rábízza az Amulet of Kingst a fogolyra, hogy juttassa el azt Jauffre-hoz, a Blades vezetőjéhez Chorrolba.

Jauffrey

Martin Septim

Jauffre ismeri Uriel eltitkolt, törvénytelen fiának, Martinnak a hollétét. A Temple of the One-ban a császár halála miatt kialszik a Sárkánytűz, ami Nirn síkjának egyik mágikus védelme az Oblivion síkjától. A Sárkánytüzet csak egy „Dragonborn” császár, a Septim vérvonal örököse gyújthatja meg újra az Amulet of Kings segítségével. Amíg ez meg nem történik, Mehrunes Dagon, a pusztítás Daedra hercege, halandó szolgái, a Mythic Dawn segítségével Oblivion kapukat nyit Tamriel-szerte.

Mehrunes Dagon

Kapu Oblivion létsíkjára

Végcélja, hogy Nirn földjét az általa uralt Oblivion síkhoz kösse. Az egykori rabból Cyrodiil Bajnoka válik, aki megmenti Martin Septimet, majd segít neki a Daedra invázió elhárításában. Ocato of Firsthold főkancellár, az Elder Council vezetője hivatalosan elismeri Martint Tamriel császárának.

Martin Septim császár

A beiktatási ceremónia részeként I. Martin Septimnek meg kellene gyújtania a Sárkánytüzet, ám ekkor Mehrunes Dagon személyesen támadja meg Imperial City-t egy nagy Oblivion-kapun keresztül, és daedrákból álló seregével elzárja az utat a Temple of the One irányába. Martin Septim ekkor más lehetőség hiányában eltöri az Amulet of Kingst, egyesítve a Dragonborn vérét Akatosh szent erejével. Ekkor Martin Akatosh avatárjává alakul, s a sárkány alakjában legyőzi Mehrunes Dagont, bezárva minden kapcsolatot Nirn és Oblivion között.

Akatosh és Mehrunes Dagon csatája

Martin és Akatosh egyesülése

A harc közben halálos sebet kap, s kővé változva mintegy sárkány-emlékműként marad fenn. Az önfeláldozása miatt, amellyel népét és Tamrielt megmentette, később Tamriel legnagyobb császárai között tartják számon (Tiber Septimmel egyenrangúnak), annak ellenére, hogy hivatalos uralkodása egyetlen napig tartott. Martin Septim halálával kihal a Septim dinasztia, elpusztul az Amulet of Kings, és véget ér a 3. Éra. Kezdetét veszi a 4. Éra, amelyben a Birodalom évszázadok óta először újra Interregnummal néz szembe. Cyrodiil Bajnoka egy Bravil környékén nyílt teleport kapun átlépve Sheogorath (az őrület daedra hercege / Madgod) létsíkján, a Shivering Isles-en találja magát. A hős segít Shegorathnak birodalma megmentésében, miközben a Madgod eredetére is fény derül.

Shivering Isles kapuja

Az Aurorean Krízis éve. Az Aurorean Krízis nem sokkal az Oblivion Krízis után következik be, elsősorban a Knights of the Nine és Umaril aurorean erői között zajló összecsapások összefoglaló elnevezése. A krízist Umaril The Unfeathered, ördögi ayleid mágus-király robbantja ki, aki évszázados rabságát követően szabadul oblivioni börtönéből, hogy kitöltse szörnyű bosszúját az isteneken, akiknek köszönhetően először bukott el a Divine Crusader, Pelinal Whitestrake keze által.

Umaril, csatlósai, Meridia daedra harcosai, közismert nevükön az auroreanok segítségével támadást indít a Nine Divines által alapított templomok ellen Cyrodiil területén. Az aurorean támadás során betörnek az egyik cyrodiili Nagy Templomba, lemészárolják az ott tartózkodókat és véres, ősi rúnákkal meggyalázzák az oltárokat. Anvil temploma az első áldozat.

A Kilencek Tempolma Anvilban

Az Anvili támadás híre hamar eljut Cyrodiil minden zugába, így Kvatch Hőse, Cyrodiil Bajnoka, az Oblivion Krízis Hőse is tudomást szerez róla. Egy rejtélyes prófécia szavai által vezetve a Hős hosszú vándorlás és számos kisebb-nagyobb küzdelem után sikeresen megszerzi a Divine Crusader, Pelinal Whitestrake elveszett relikviáit. A kalandok során új életet lehel a Nine Divines-nak szentelt lovagi rendbe, a Knights of the Nine-ba. A lovagi rend a Divine Crusader vezetésével végül lehetőséget kap, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon Umarillal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.