2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

T-mobile - Átverés vagy félreértés?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Amikor megkaptam első telefonomat, egy Siemens A40-est, talán 2000-ben, akkoriban kezdett beindulni a...

[ ÚJ TESZT ]

Amikor megkaptam első telefonomat, egy Siemens A40-est, talán 2000-ben, akkoriban kezdett beindulni a "mobilozás". Telefonok viszonylag olcsón, elfogadható percdíjak, és elérhetővé vált a fiatalok számára is a mobil!

Akkoriban a Westel ésszerű választásnak tűnt, Dominóban, jó lesz a gyereknek - a Vodafone még elég gyenge lábakon állt, az ismerősöknek meg 30-as telefonja volt, a Pannon pedig valahogy kimaradt számomra.
Szép is volt, jó is volt, a rátöltött 3000 Ft. kb fél évig kitartott :) Körülbelül 3 évet maradtam.

Aztán Vodára váltottam, és ott is voltam vagy 4 évet, valami SMS bajnok csomagban, ahol 18 Ft volt egy üzenet, és nem kellett kiegészítő díjcsomagot venni hozzá. Viszont iszonyat pénzekért telefonáltam.
Ezért tavaly nyáron átmentem a T-mobile-hoz - számhordozás nem játszott, elmagyarázták mindkét helyen, hogy rengeteg az adminisztráció stb. Na, mindegy, vettem egy jó telefont, jó áron, és kitaláltam, hogyha én itt előfizetek a Domino Aktív díjcsomagra SMS kiegészítővel (huhu, halmozzuk az élvezeteket), akkor is jobban járok, és többet beszélek/SMS-ezek, mint a piros szolgáltatónál azonos összegből. Ezért az opcióért 450 + 150 Ft-ot vonnak le havonta az egyenlegedből. Viszont hálózaton belül 25 Ft-ért/kedvezményes időszakban 15 Ft-ért telefonálok, az üzenet pedig szintén 15 Ft.
Ez jónak is tűnt. Igaz, hogy a csomag aktiválása után kis idővel jöttek a nagy akciók: aki most vált Domino Aktívra, 1000 ingyen SMS-t kap... Én majd 1.5 év után semmit, sőt!
Most jön a feketeleves.

Mikor Aranykártyás lettem, megörültem, hogy majd most kapok valami kedvezményt. Hát, bekapcsolták az SMS értesítőt - hajamra kenhetem, 1 év alatt nem volt kikapcsolva a telóm, max amikor belassult, akkor is egy újraindítás erejéig. Nah, ez az értesítő bekapcsolás egy ügyfélszolgálatossal való beszélgetés során történt.
Nemrégiben észrevettem, hogy az időszakos díjat ugyan levonja a telefon, de utána olyan gyorsan lemegy az egyenlegem. Viszont a maradék sokáig tart. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, úgy voltam vele, hogy az csak 600 Ft, és a 25 pénz percenként, az 25 pénz. Illetve volt olyan eset, hogy elég sokat telefonáltam, és ellenőrzés után is alig-alig fogyott...
Megjegyzem, hogy felváltva 3000 ill 5000 Ft-al (erre jár 500 Ft bónusz) van feltöltve a telóm.

Tegnap éjjel volt még 1300 Ft körüli összeg a kártyámon, tudom, mert 10-ig melóztam, és megnéztem, utána alvás. Reggel jön az SMS, hogy egyenleg 300 Ft ill 5 perc alá csökkent - *102#, 111 Ft.
1300 - 600 = 700 (barátok közt is)
Ügyfélszolgálat calling: 30 perces beszélgetés során derült ki, hogy nekem be van kapcsolva a Domino Plusz szolgáltatás... ???? Ez arra jó, hogy Aranykártyások igényelhetik, és 1200 Ft havidíjért cserébe 60 percet beszélhetek! Azaz 20 Ft/perc!
Mondom a srácak, hogy ön szerint ez nekem mineeek???? Amikor 25/15-ért beszélek! És azt is 600 Ft havidíjért, nem vesztem meg még 1200-at kiadni arra, hogy mindig 20-ért beszéljek...
Nah, kollegák bevonása, stb, és kiderült: augusztusban lett ez a szolgáltatás aktiválva, valamikor az esti órákan, az ügyfélszolgálaton. És akkor nekem is volt egy hívásom a 1430 felé.
Én nem emlékszem, hogy ezt bekapcsoltattam volna, mondom, nem őrültem meg!!! És nem hiszem, hogy annyira félreértek egy ajánlatot, amire nyugodtan rábólintok: legyen az a havi 1200!
Jobban kellett volna figyelni az egyenlegemre, az igaz...

Most ott tartok, hogy reklamációt tettem, elvileg kivizsgálják az aktiváláskor történt hívást. És december 6-ig kötelesek visszahívni ez ügyben. (Megjegyzem, hogy nagyanyám panaszára 3 hónapja nem érkezett válasz...) De ha olyan ügyesen hívnak, mint ahogy bekapcsolták a szolgáltatást, akkor nézhetek!

Mod.: december 6-ra ígérték, hogy hívnak! Úgyhogy majd kiderül akkor, hogy mit hoz a Mikulás! Remélem ez évben nem kell csalódnom benne ;)

Mod. 2.: nem hívtak vissza, ebben igazatok volt, de december 5-én jóváírták az egyenlegemen a lenyúlt 3600 forintot! Ez nem változtat azon, hogy a T-mobile sem tökéletes, de valahogy kiköszörülték a csorbát! ;)

Mod. 3.: felhívtak, hogy tudassák velem, jóváírták az egyenlegemet, köszönettel T-mobile! (persze hozzátették a hívás elején, hogy van-e időm telefonálni, és beleegyezek-e, hogy rögzítsék? :D)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.