2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Sztereó erősítő házilag - másként is lehet

Mono aktív hangfalnak indult, sztereó aktívként folytatódott, de mire minden megérkezett már asztali erősítő állt a tervekben.

[ ÚJ TESZT ]

Teszt, konklúzió, folytatás

A bemenő kábel nekem az angol enBeat 2 méteres, aranyozott fémfogantyús kábele lesz, plusz a Bluetooth-hoz járó apa-apa, nagyapámnak pedig egy név nélküli, de annál designosabb vörös kábel lesz szolgálatára.

Az első éles teszt az említettek szerint a nappaliban lévő Baltlines Audio S-150F típusú párral kezdődött. Erről sajnos semmit nem találtam a neten, de a nagyobb, 300 W-os peak teljesítményű testvéréről igen. Mégpedig, hogy 1996-ban ez 560 $-t ért újonnan. Egy kis lófül 100 W-os peak teljesítményű szatellitnek az ára 300 $ ettől a gyártótól! Mi meg 42 euróért (48$) vettük az S150-F-eket!

A SonicSound a széria akar lenni, feltételezhetően, de ez esetben tudomásom szerint ez egy egytermékes széria. Azok a LED-ek rajta az adott út túlterhelése esetén villannak fel, a tábla alján pedig finomhangoló potméterek vannak a hangzás javítása érdekében.

Alkottam egy videót is róla, de az Xperia Z nem igazán vette fel a felénél nagyobb hangerőt, inkább csak torzítani kezdett a mikrofon, de a poti tekerésével egyenes arányban nőtt a hangerő, olyannyira, hogy a hangfal nem bírta már tisztán leadni (ennyit a 150 wattról). És onnan tudom, hogy nem az erősítő torzít, hogy van rendes (mert ez rendetlen) erősítő is, és az is ilyen hangerőnél kezdi torzítani.

Elnézést a minőségért, de a Z nem éppen egy videokamera.

Aztán behoztam a szobámba és rádugtam a saját hangfalaimat, a Magnat ART 145 040-eket (abszolút semmit nem találtam róluk). Papíron 150/80 wattosak (na persze), de ugyanannál a potiállásnál torzít, amikor a Sonicsoundok.

Szóval, végszó:

Ezek a "D" osztályú erősítők nagyon jó dolgok, persze nem Hi-Fi minőséget hoz, de ez csak a vájt fülűeknek tűnik fel, viszont nagyon jó a hatásfokuk. Nem mindegy, hogy elég neki egy 2 A-es laptoptöltő, vagy kell egy kisebb erőmű ugyanazon hangrendszer hajtásához. Plusz ez nem nyom 10+ kilót, mint ahogy azt a jobbféle "A" erősítők előszeretettel teszik. Mindenesetre nekem a számítógépem mellé eszméletlen nagy előrelépést jelent az Orion után, hiába vesztettem el négy csatornát.

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem, tetszett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.