2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Sztereó erősítő házilag - másként is lehet

Mono aktív hangfalnak indult, sztereó aktívként folytatódott, de mire minden megérkezett már asztali erősítő állt a tervekben.

[ ÚJ TESZT ]

Összerakás 2.

Körülbelül egy óra múlva újra eljutottunk oda, hogy akkor próbáljuk bele a LED-et.

Bekerült a LED is

Nagyon fényeset sikerült vennünk, kissé vakít is az asztalomon e sorok írása közben. A LED beszerelésével elkészült a doboz belseje:

Ezt követően lezártuk (volna) a dobozt. Csakhogy az egyik csavar a nénikéjének sem akart visszamenni a helyére, állandóan ferdén kapott bele a lyukba és megszorult. Egy menetmetsző megoldotta a dolgot, bár gőzöm sincs, mi lelhette. A kábelek nélküli kész doboz:

Na jó, a teteje még az alsó képen nem volt rajta

Hazahoztam és ma folytattam: valahogy a helyére is kellene tenni a hangrendszert, mivel előtte egy Orion HT-550 teljesítette a "szolgálatot". Annak minden egyes dobozát a kábeleivel együtt ki kellett bányásznom a szőnyeg alól, szekrény tetejéről, stb.

Aztán rájöttem, hogy nincs RCA típusú csatival ellátott hangfalkábelem, úgyhogy gyorsan alkotni kéne valamit. A képeken látható csatlakozók és a Somogyi 1,5 mm²-es kábele került összeillesztésre, a képen láthatónál kicsit profibb módon.

Ezek elkészültével bekapcsoltam a nappaliban az erősítőt az ottani hangfalakon, mert rájöttem, hogy még bőven forrasztgathatok, ugyanis a Bluetooth 20 centis kábele nem ér le a PC-m alja felé lévő jack kijáratig, hosszabbítom pedig nincs. Viszont találtam itthon szétdarabolt hosszabbítót, úgyhogy abból csináltam ideiglenes jack-hosszabbítót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.