2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Sztereó erősítő házilag - másként is lehet

Mono aktív hangfalnak indult, sztereó aktívként folytatódott, de mire minden megérkezett már asztali erősítő állt a tervekben.

[ ÚJ TESZT ]

Összerakás 1.

A szerelés kezdete

Érkezésemre a dobozon már ki voltak fúrva a lyukak az alkatrészek ki- és bejárására, az erősítő már be volt rögzítve a táppal együtt. Igaz, az erősítőre a kábelt egy randa ragasztópisztolyból származó ragasztó-pocsolyával rögzítettem korábban, ezt leműtöttem róla és egy normálisabb módszerrel újra rögzítettük a kábelt. (Ekkor megszűnt az alapzaj, mikor forrás nem volt csatlakoztatva, de a hangerő fel volt tekerve közepes fölé.)

Majd ezután a kimenetre csatlakozó kábeleknek forrasztottunk fel sarukat, hogy a csokiba könnyebben lehessen rögzíteni.

Aztán következett (volna) a LED. Előtte még ki akartuk próbálni, hogy egyáltalán jól akarjuk-e összerakni. Csakhogy valamiért nem volt kraft. Kipróbáltunk mindent, kontakthiba-e, a trafó halt-e meg, mindent. Forgattuk a csatlakozót a táp bejáratában, már amennyire lehetett, de semmi életjel. Viszont az veszettül fel tudott húzni mindkettőnket, hogy az egyik konnektorban tökéletesen megy, 241 voltot mértem, a másikon meg mindössze 10-et.

Mire kiderült, hogy a 230-as kábelben történhetett valahol szakadás, már az egész dobozt szétborogattuk, hogy nem zavar-e be valami odabent, de semmi. Végül egy-egy csipeszt tettünk a táp bemenetére, a csipesz kábelének végét pedig a konnektorba bedugtuk. (Ne csinálja meg senki se otthon, mert a nem megfelelően szigetelt vezeték ilyen módon történő használata tűzhöz, vagy halálos áramütéshez is vezethet!)

Lehiggadtak a kedélyek, és elkezdtünk mindent újra bepakolni a dobozba....

Szerk: a csatlakozók már szigeteltek a dobozon, így nem közös a negatív águk. Továbbá a LED probléma is megoldva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.