2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Szerkesztőségi blog: start!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kedves Olvasók! Nem ma pattant ki a fejünkből, de ma kezdjük el megcsinálni. Ez egy szerkesztőségi blog...

[ ÚJ TESZT ]

Kedves Olvasók!

Nem ma pattant ki a fejünkből, de ma kezdjük el megcsinálni. Ez egy szerkesztőségi blog lesz, minden Arénás szerkesztő írhat (s bizonyára írni is fog) hozzá, aktuális nyűgjeinkről, az egyes hírekbe, cikkekbe be nem férő szubjektív véleményünkről, a hülye sajtóközleményekről, kiállításokról, sajtóeseményekről, közelgő tesztkészülékekről, szívásokról, nehézségekről, tapasztalatokról... mindenről, ami történik velünk, szerkesztőkkel, de az Aréna túl komoly játszótér ahhoz, hogy leírjuk, ide viszont szívesen postoljuk.

Ez az első írás kimegy a címoldalra, a többi személyes bejegyzésként lesz jelen. Ha jók vagyunk, úgyis visszajöttök olvasni. Igen, itt tegezünk Benneteket, az Arénán nem. Ott nem csak Ti vagytok, nem csak Ti, akik nem feltétlenül csak azért olvastok minket folyamatosan, mert okvetlenül tudni akarjátok, hogy ebben a szar, szemét, szar Sagem telefonban miért ilyen gyenge a kijelző. Ti azok vagytok (remélem), akik valamiért szeretitek a cikkeinket, és nem csak a teszt tárgya miatt olvassátok.

Titeket tegezünk. És ti is minket.

Meg aztán tökre fiatalok vagyunk. Hihetetlen titkokról lebbentem le a fátylat: Bocha 22, Pola 27, Gubro 30 felett, de a többi titok, (An)Dante 25 és 30 között borostától függően, a magam részéről pedig 28.

Miért ma futunk ennek neki? Mert ma "csak" egy iPhone apps cikk ment ki, pedig nem így terveztük. Volt is sírás a fórumban, éljen az interaktív online média :-)
Az történt, hogy Bocha elaludt, mint egy koalamaci egy kiadós kaja után, így aztán persze nem lett kész a cikkel, de megígérte, hogy a hétvégén pótolja. Szombat estére talán.

Jó terep ez arra is, hogy megszellőztessük az készülő teszteket. Bocha egy Samsung J800 Luxe-szal küzd, ami arról híres, hogy bár a menü pont ugyanúgy néz ki, mint korábban, de sokkal gyorsabb, mert valami fasza új chipsetet fejlesztettek alá. A magam részéről itt viaskodom egy Sagemmel (egyelőre ő nyer), illetve egy állati jó navival, Gubro bácsi mindenféle kihangosítók között tobzódik, Pola úr pedig egy HSDPA-WLAN router beüzemelésén buzgólkodik.

Hahh, szavam ne feledjem, Xperia. Ez most az aktuális "húdekurvajó" cucc, mindenki várja a teszteket, jó drága lesz, meg elvileg mindent tud, meg Windows és Sony Ericsson együtt, első ízben és vélhetőleg utoljára, mert pont az Xperia kapcsán állítólag jól össze is balhéztak, pedig Barcelonában ott mosolygott a pocakos amcsi, meg a vágott szemű japó egymás mellett az MS sajtótájékoztatón, majdhogynem puszit nem adtak egymásnak egy baráti ölelés mellé. Nem is ez a lényeg, hanem hogy hol van már az Xperia tesztünk, ugye. Hát elmondom. A Sony Ericsson hazai képviselete tököl a tesztcuccok kiadásával, de ezt már megszoktuk (nem csak tőlük), pedig mostanra már eléggé úgy fest a helyzet, hogy az Aréna kap első körben cuccokat, csak mire az eljut hozzánk, addigra már ötször megszereztük máshonnan. Most is máshonnan fog jönni, nem kell rá sokat várni.

Kicsit balhéztunk a fórumban az Xperia kapcsán, mert a Seria.hu kitett egy khm... tesztet? a készülékről, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Hát mondjuk azt, hogy enyhén részlehajló, de ennél azért több gond is van vele, látszik, hogy ahogy magának a gyártónak, úgy a rajongói oldalnak is tök új a Windows Mobile, nagyon nem is tudtak vele mit kezdeni...

Barcelona... most próbálom összeszervezni az utunkat a februári MWC-re, de már most is késő, repjegy még van bőven, de szállás... khm. Kezdjük a repjeggyel. Barcelona és Budapest között a remek Startlap által felkínált online repjegy-foglaló siteok szerint NINCS közvetlen kapcsolat. Hát miért is lenne, Barcelona egy kupac trágya, hülye aki oda utazik, és egyáltalán. De ha mégis mennél, akkor a csehek szépen Prágán keresztül elvisznek, csekély 130 ropi/fő fizetése után, s ez a legolcsóbb ajánlat. Minimum anyátok, szerencsére emlékeztünk, hogy tavaly milyen társasággal utaztunk, és voilá, a weboldalukon szépen lefoglaltam két jegyet oda-vissza összesen 60k-ért. Ez 30k/fő. Ez kábé a negyede a teljesen idétlen, foscsimbók hazai oldalak és irodák által ajánlott legolcsóbb árnak.

A szállás gáz. Én nem akarok a város peremén lakni prérifarkasok és kaktuszültetvények árnyékában, Barcelonába nem csak dolgozni, de kikapcsolódni is megyünk, úgyhogy belváros. Hostelworld.com, itt összesen valami 50 szálláslehetőség közül lehet válogatni, de esküdj: a legjobbak már mind foglaltak. Apám, megint megyünk valami vicces helyre, most úgy fest, hogy a Paral-lel mellett van olyan hostel, ahol a szobában is van WLAN, ez alapfeltétel. Mondjuk a tavalyi helyet nehéz lesz überelni a borostás recepciós csajjal és a fürdőszobából nyíló szobaablakkal.

Na, ennyi idő alatt megírhattam volna egy cikket is. Nem baj, mostantól majd jelentkezünk időről-időre. Oszt kommenteljetek, hogy miket akartok olvasni, bár magunktól is lesz témánk bőven.

Bog

Ui: már megy a blog, itten.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.