2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Szellős ház és annak evolúciója!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megtetszett az Antec Skeleton, de zseton híján inkább megcsináltam magam!

[ ÚJ TESZT ]

Rev. 2.0

Tudni kell még rólam, hogy nem tudok túl sokáig egy bizonyos hardver „csomag” mellett megmaradni. Mint mindenki Én is vágyom az új dolgokra, így kb. egy éve újra gép építésbe kezdtem, és a gépház költségét megint csak spórolósra akartam venni. Az új konfig a következő volt:

Alaplap: Asus M4A89GTD Pro
CPU: Phenom II X6 1075T 3Ghz/mag
RAM: GeiL BlackDragon 8Gb DDR3 1600mhz
VGA: MSI GTX 480 Twin Frozr II
SSD: Kingston SSDNOW V series 30GB
HDD: SAMSUNG HD103UJ SpinPoint F1 1000GB
ODD: Samsung DVD író
Táp: CoolerMaster Real Power 620W Modular

Ezeket akartam újra belesűríteni egy olyan gépházba, ami szellős, könnyen mozdítható, és talán még jól is néz ki!

Az előzőekben leírt terv nem sokban változott, sőt, kis túlzással ugyan de szinte megegyezett vele. Ezúttal a táp helyét megváltoztattam és kialakítottam egy plusz szintet neki. Ezen a szinten foglalt helyet még az ssd, winyó, és az odd is.

A rev.1.0 jó volt arra, hogy néhány hibát már ezen a verzión ne kövessek el, így például azt, hogy a nehezebb dolgok (táp, hdd, odd) ne felülre, hanem alulra kerüljenek, a stabilabb fekvés érdekében.
Mivel az új alaplap már ATX méretű volt így nagyobb alapterülettel kellett számolnom, ami merevebb falapokat követelt. Így nem csak az alapterület nőtt de a monstrum súlya is. Emiatt nőtt az alapköltség is, de ami rosszabb, ez a ház már közel sem volt olyan stabil, mint az előd. Persze, azért nem kell arra gondolni, hogy felemelésnél kettétört, vagy hasonló módon degradálódott volna, csak én azért éreztem, hogy ezzel óvatosabban kell bánni, mert hirtelen emelésnél meghajolhat a falemez.

A felállás tehát a következő volt: alsó szinten a táp és mellette a winyó, ssd valamint az odd kapott helyet. Felette egy szinttel terpeszkedett, elfektetve az alaplap, majd jött a tető, ahol a fogantyú volt. A procihűtő akkor még egy Thermaltake big typhoon 14 pro volt, ami felülről szívta a levegőt, ill. csak szívta volna, mivel a hűtő ventije pont hozzá ért már a tetőhöz. Mivel aggódtam, hogy nem fog elég légáramot biztosítani így a venti, ezért kifurkásztam a tetőt a következő módon:

Miután ez megvolt, már sokkal jobban teljesített a hűtő. Remélem jól látszik a szép kör alakú szellőző lyukrendszer :)) Körző, vonalzó mire nem képes :DDD

Lássuk végre mi is kerekedett ki az egészből!

Korai stádium:

Összerakva: (vga még nincs a helyén)

Miután elkészült, elkapott a vízhűtés láz, és úgy gondoltam levizezem a procit meg a vga-t. Persze nem akartam másik házba költözni, így muszáj volt a meglévőt alakítgatni, ill. ahhoz tervezni a vizes rendszert!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.