2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

SteelSeries Rival 110 – belépőszint ráncfelvarrva

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Időszerű volt a Rival 100 ráncfelvarrása, amivel végre utolérheti a riválisait a belépő szintű egerek között.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Csomagolás

Az egér pici, zárt dobozban érkezik, egy darab hajtogatott karton tartja a helyén, szóval semmi csicsa. Sajnos feltekert kábellel érkezik, de nem merev, így hamar kiegyenesedik annyira, hogy ne zavarjon.

A designt nem tolták túl: szinte az egész burkolat fekete, a szürke görgőt, az alját és a kábelt kivéve. A görgő és a hátán lévő SteelSeries logó világít az RGB-skála bármely színében (ki is kapcsolható).

Forma

Méretei: 120.6 x 68 x 37 mm.

Az egér formája teljesen megegyezik az előd Rival 100-éval, és meglehetősen hasonlít a Kana v2-re. Teljesen szimmetrikus, kivéve a bal oldalon, hüvelykujjnál lévő gombokat. Így a Kana v2-vel ellentétben – azon ugyanis mindkét oldalt volt egy-egy nagy, sokak számára zavaró gomb – bal kézzel nem teljes értékű, de legalább jobb kézzel használható rendesen.


A konkurens Logitech G100s, G102. G203 G Pro, Asus ROG Sica, Razer Abyssus egereknél picit, de érezhetően kisebb. Elsősorban claw és fingertip fogásra való, de kis kézzel akár palm gripre is jó lehet.

Gombok tekintetében a szokásos három fő gombon – bal, jobb, görgő – és a már említett oldalgombokon kívül egy plusz gomb van rajta, a tetején a DPI-állító gomb. A szoftverében ezeket bármire állíthatjuk, de erről az utolsó oldalon lesz szó.

Súly, anyaghasználat

Az egér 90 grammot nyom a mérlegen, ez a szükségesnél valamivel nehezebb. Teljesen használható, és legalább nem visszalépés a Rival 100-hoz képest.

A felhasznált anyagok elég felemás érzetet keltenek. A legnagyobb darab, a háta és a fő gombok spéci, nagyon finoman szemcsés, matt, tapadós műanyagból vannak. Olyasmi, mint a Cougar Revenger-en, de annál leheletnyivel nagyobb a szemcseméret, és emiatt jobban is tapad.

A két oldala textúrázott, bevonat nélküli műanyag. A SteelSeries korábban többször elkövette, hogy az oldalára málló gumit tett, itt semmilyen gumi nincs. A felemeléssel nincs baj, mivel az egér nem nehéz, és a formája elősegíti.

Az oldalgombok és a DPI-gomb valami olcsó szürke műanyag, a célnak megfelel. A görgő gumija viszont számomra érthetetlenül gagyi érzetet kelt, keményebb és csúszósabb a kelleténél. Az alja nagyon bazári, olcsó, szemcsés műanyag, de annyira, hogy egy 15 éves MS WMO 1.1 különb. Szerencsére alul senki nem látja vagy fogdossa.

Kábel, talpak

A kábele szövetelés nélküli, és meglepően hajlékony és könnyű, a gyári kábelek mezőnyében mindenképp első osztályú, a parakábel persze más ligában játszik. A hajlékonyságához passzoló, megfelelő méretű gumiharangot kapott. Az USB csatlakozó nem aranyozott, mert úgysincs semmi értelme.

A talpak nem tűnnek csúcsminőségűnek, sima teflonnal bevont fekete műanyag. Újonnan nincs vele baj, de a tömör teflon érezhetően csúszósabb, és fogadni merek, hogy a teflonréteg lekopása után már szidnám.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Logitech G603 - Prototípus

    A Logitech új technológiával biztosította, hogy továbbra is az egyik leginnovatívabb gyártó maradhasson. De...

  • Zowie Divina S széria

    A széria valószínűleg rétegtermék lesz a fényes felületkezelés illetve az átlagtól eltérő színek miatt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.