2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Star Wars - The Force Awakens (SPOILER!)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokak kedvenc űreposzáról lesz most szó, méghozzá a legújabbról, a régóta várt "folytatásról".

[ ÚJ TESZT ]

Mint ahogy azt a fenti cím is mutatja, sokak kedvenc űreposzáról lesz most szó. Méghozzá nem is akármelyik részről, hanem a legújabbról, a régóta várt "folytatásról".

Előre szólok, hogy az egész storyt le fogom spoilerezni, ugyanis elmesélés következik. Aki még nem látta a filmet, az innentől NE olvasson tovább!

Filmünk ott kezdődik, hogy egy idősebb ember (Lor San Tekka) valamint egy fiatal vadászpilóta (Poe Dameron) egy esti jelenetben egy Jakkun lévő kis faluban beszélgetnek. Az öreg átad egy térképrészletet Poe-nak, amin nem más található, mint a remeteként élő Luke Skywalkernek a tartózkodási helye. Viszont természetesen a beszélgetés nem tart sokáig, mert megjelennek a rosszfiúk, akik mostantól nem a Birodalom katonái, hanem annak utódszervezetének, a First Ordernek harcosai.

Csapatszállító járművekkel leszállnak, és elkezdenek mindenkit szétlőni, akit csak találnak a faluban. Az új rohamosztagosokkal együtt Kylo Ren és Captain Phasma is részt vesz a harcokban, amik sokáig nem tartanak, hiszem létszám- és technológiafölényben is vannak.

A lövöldözésben természetesen rohamosztagosok is esnek el, és egyikőjük nem kicsit lóg ki a sorból. Nem kell sokat gondolkozni, hogy ki lehet: természetesen a fekete srác az, akinek a neve később kiderül, bizony ő lesz Finn. Ő képtelen volt ártatlanokat mészárolni. Amikor parancsra sorra lőtték le a falu lakosait, ő nem tüzelt, inkább leeresztette a fegyverét.

Poe megpróbál egy X-Winggel elmenekülni, azonban a rohamosztagosok mozgásképtelenné teszik a vadászát, így kénytelen a térképet az új R2-re, a kis gurulós droidra: BB-8-ra bízni. A droid sikeresen elmenekül a jakkui éjszakában, és útnak indul a zord sivatagon keresztül, hogy a térkép ne kerülhessen a First Order kezébe. Gazdájának már nem volt ekkora szerencséje, őt Kylóék elfogják, majd a bolygó felett várakozó csillagrombolóra viszik, és könyörtelen módszerekkel kihallgatják. Sikerrel csak Kylo jár, aki kiszedte Poe-ból, hogy egy droidban van a térkép, aki még mindig a Jakku felszínén kóborol valahol.

Poe-t, miután kihallgatták, börtönbe akarták zárni, viszont a feladatra nem épp a legmegfelelőbb rohamosztagost választották. Finn ekkor találkozott először Poe-val és rögtön össze is haverkodtak. Nem volt ínyére a First Orderben való tevékenykedés, ugyanis tudni kell, hogy a szervezet fiatal korukban elszakítja családjaiktól a katonáikat, majd kíméletlen és könyörtelen kiképzés után válnak igazi harcosokká. Finn nem akarta ezt az életet élni, ezért felajánlotta Poe-nak, hogy megszökteti a bázisról, ha segít neki is kijutni.

Természetesen a két főszereplő gyorsan barátságot köt, hiszen közös érdekük, hogy mihamarabb elszökjenek a csillagrombolóról. A hangárban elkötnek egy TIE fightert, amivel sikerül kitörniük. A menekülés azonban nem tart sokáig, hiszen lelövi őket a romboló, és az irányíthatatlan vadász a Jakku felszíne felé kezd zuhanni.


Az előző jelenetsorban kiderült Finn nevének eredete. Amikor Poe kérdezte, hogy hogy hívják, nem tudott válaszolni, csak a sorszámát tudta, ami FN-nel kezdődött. Poe ezt annyira bírta, hogy elkeresztelte az újdonsült barátját Finn-nek.

A következő jelenet azonban már a Jakkun játszódik, ahol megismerhetjük a következő főszereplőnket. Ő nem más, mint a roncsvadászatból élő Rey. A lány azzal keresi meg a mindennapi megélhetéshez szükséges élelmet, hogy a régi birodalmi gépekből szerel ki még értékes és használható alkatrészeket.
Ezekből a bolygón nincs kevés, hiszen a csillagrombolók roncsaitól kezdve a rozsdás AT-AT-ig minden megtalálható. Ezek a roncsok egy régi csata maradványai, amik azóta is a bolygón porosodnak.

Az egyik este Rey találkozik a kis menekülő droiddal, akit az egyik helyi lény épp megpróbál szétszerelni. Természetesen nem jár sikerrel, hiszen a lány megvédi a kis droidot. Először nem akarta, hogy utánajöjjön a szállására, viszont a "bociszem" és a szomorú nézés most is megtette a hatását, és végül együtt mentek tovább.

Finn eközben a sivatagban találja magát, ahol sehol nem találja az új barátját, viszont amikor körbenéz meglátja, hogy a TIE vadász roncsa a közelben füstöl. Amikor megérkezik a helyszínre, látja, hogy még ég a roncs, megpróbál bejutni, hogy kiszabadítsa Poe-t, de nem jár sikerrel, mert a futóhomok lehúzza a vadászt, és Finn abban a tudatban áll tovább, hogy egyedül maradt a kietlen sivatagi bolygón.

Hosszú séta után megpillantja Rey faluját. Sietve el is indul, viszont a helyi lakosok nem túl vendégszerető népség, és nem adtak neki vizet a hosszú sivatagi túra után. Kénytelen volt az egyik helyi vadállat itatójából inni, ami nem volt épp egy édesvizű forrás, viszont még mindig kellemesebb, mint a szomjhalál.

Ekkor látja meg a másik főszereplőt, Rey-t, akit megtámadtak a helyi lakosok (hasonlóak a Jawakhoz), hogy elvegyék tőle a droidot. Finn neki is akar indulni, hogy megmentse a lányt, azonban erre nem volt szükség, hiszen az jól harcolt, és botjával könnyen leküzdötte a támadóit.

Végül mégis találkoznak, ahol Rey kiszedi Finnből, hogy mit keres a bolygón. A srác azt hazudja, hogy ellenálló, és hogy segít a droidot visszavinni az ellenállók bázisára. A beszélgetés ezúttal sem tart sokáig, mert a First Order katonái ezúttal is megérkeznek, és hosszú üldözés során majdnem elkapják a főszereplő párost.

A lány hajójával akarnak elmenekülni, viszont azt pont szétlövi egy TIE fighter. Ekkor a film rengeteg poénjának egyike következik, ami a következő: "Akkor menjünk azzal a hajóval, ami ott parkol" "De hiszen az egy RONCS!" Majd vált a kép, és a szemünk elé tárul az Ezeréves sólyom. :)

Sikeresen felszállnak a Falconnal, viszont az ellenség üldözőbe veszi őket, hosszú menekülés következik, ahol kiderül, hogy Rey nemcsak a roncsvadászathoz ért, hanem az űrhajóvezetés is a vérében van.

Sikerül lerázniuk az üldözőiket, akik a csillagrombolók roncsain keresztül üldözték őket, de végül természetesen alul maradtak a hőseinkkel szemben. A bolygót elhagyva útjukat terveznék a fiatalok, azonban egy erőtér ejti fogságába a sólymot. Szereplőink nem tudtak mit tenni, elrejtőztek a hajó belsejében és várták, hogy a rohamosztagosokkal felvegyék majd a küzdelmet a szellőzőt elárasztó mérges gázok segítségével.

A rohamosztagosok helyett azonban kicsit ismerősebb arcokat láthatunk majd a vásznon. Bizony, nem más lép a fedélzetre, mint a két veterán: Han Solo és Chewbacca. Ekkor találkoznak hőseinkkel, akik elmondták, hogy a Jakkuról jöttek a Falconnal, amit Han egyik régi vetélytársa, az egyik orgazda kicsit átépített, így nem igazán képes a fénysebességre. Rey és Han rögtön megtalálják a közös hangot, hiszen mindketten nagyon értenek az űrhajókhoz, és erről a Sólyom megjavításánál tanúbizonyságot is tesznek.

Viszont nincs szerencséjük. Han üzletfelei megérkeznek, akik nem kicsit voltak berágva az öreg Solóra, hiszen az évek során nem igazán változott. Mindenkinek tartozik, és igazán nagy slamasztikába került ismét. Szerencséjükre Han a korábbi hajóján, amivel elfogták a Falcont, brutális szörnyeket szállít, amiket majd a kereskedőknek akar továbbpasszolni jó pénzért. Finn és Rey, mielőtt megérkeztek volna a csempészek, elbújtak a hajó padlója alatti fedélzeten. Az ajtók lezárása helyett azonban Hanékra szabadították a szörnyeket. A kavarodásban sikerül a bandának egyesülni, majd a Sólyommal el tudtak szökni és elindultak vissza az ellenállók bázisára.


A menekülés után Han elmeséli a két fiatal főhősnek, hogy bizony ő ismerte Luke-ot, és hogy ő is szeretné megtalálni. Hiszen már régóta nyoma veszett. Kiderül, hogy Kylo Ren nem akárki, hanem Han és Leia fia. Luke megpróbálta megalkotni az új Jedi rendet és Kylót is képezte, azonban Ren ellene és az újoncok ellen fordult, és átállt a sötét oldalra. Luke -nak ez akkora kudarc volt, hogy feladta a rend megalapítását, és remeteként élt tovább. Senki nem tudta, hogy hova ment és mit csinál, csak ez az egyetlen térképdarab maradt reményként, amit a kis droid őrzött idáig.

A következő helyszín a trailerből is látható népszerű szórakozóhely, ahol Han egy régi barátja segítségét szeretné kérni, hogy megtalálják Luke-ot. A tag történetesen a szórakozóhely tulaja volt, és rögtön kiszúrta, hogy Finn nem igazán az igazat mondja magáról. Rögtön meglátta benne, hogy nem ellenálló, hanem az első rend volt harcosa.

Itt viszont sokfelé szakadt a csapat, mivel Finn nem szeretett volna a továbbiakban Hanékkal tartani. Egyetlen egy dolgot szeretett volna, békére találni, és ezért a kocsmában az idegenek segítségével útnak is akartak indulni a galaxis pereme felé, ahol nem találja meg őt Kylóék serege.

A szórakozóhelyen azonban nem csak barátságos idegenek voltak, többek köpték, hogy a csapat megérkezett. Ezt meghallva Kylóék el is indultak a bolygóra, hogy elfogják a droidot és Solóékat.

Eközben Rey a hely alagsorában kóborolva megtalált egy régi termet, ahol egy öreg dobozban nem mást talált, mint Luke régi fénykardját, amit még anno Anakintól örökölt meg. Amint megfogta a kardot, azonnal látomásai támadtak, amik tele voltak szenvedéssel. Annyira megijedt ettől, hogy nem fogadta el a tulaj által felkínált relikviát. Ehelyett elrohant a helyről, és a közeli erdőben kötött ki. A bolygóra mindeközben megérkeztek a rohamosztagosok és Kylo is. Természetesen rögtön a lány után eredt az erdőbe. Rövid harc után elkábította, és elindult vissza vele a csapatszállítójukhoz.

Solóék eközben Finn-nel nem álltak jól, hiszen a rohamosztagosok ezúttal is túlerőben voltak. Viszont a már szintén a Trailerben látott jelenetről megérkeztek az X- Wingek az ellenállók részéről, akik megmentették a nagy pácban lévő kis csapatunkat. A First Order-es csapat visszavonulót fújt, hiszen Kylo elfogta Rey-t, és vissza is indult a bázisra, hogy kifaggassa őt.
Mivel Finn látta, hogy Rey-t elrabolják, természetesen a csapattal maradt, és visszatértek Hanékkal együtt az ellenállók bázisára.



Eközben a jelenetsor közben láthattuk először a havas bolygót, ami a First Order főhadiszállása volt, és mint kiderült, egy katonai támaszpont, valamint szuperfegyver is egyben. Hasonló volt a működése a halálcsillagéhoz, tehát nagy erejű lézer segítségével bolygókat pusztít el.


A különbség, hogy a halálcsillag akkora volt, mint egy hold, itt pedig egy bolygó méretéről beszélünk. A működési elve az volt, hogy a közeli csillag energiáját elszívja, majd amikor a teljes töltés összejött, akkora lézernyalábot lőtt ki, hogy egyszerre több bolygót robbantott darabokra.


Hanék visszaértek az ellenállók bázisára, ahol természetesen a szuperfegyver elsütése utánra kieszeltek egy haditervet, hogy hogyan tudnák harcképtelenné tenni a támaszpontot. Kiderült, hogy egy nagy erejű pajzs veszi körül, ami gépekkel nem áthatolható, viszont van egy gyenge pontja a támaszpontnak. Ez gyakorlatilag egy hatalmas méretű épület a bolygóba ágyazva, ami arra szolgál, hogy a csillagból elszívott energiát stabilizálni tudják.

Komolyan, ezeknél a jeleneteknél majdnem sírva röhögtem, hogy ennyire nem tudnak elszakadni a halálcsillag által előidézett fenyegetéstől. Gyakorlatilag a harmadik alkalommal lőtték el ugyanazt a helyzetet. Ez ráadásul ugyanaz volt, mint a második. Oda kell menni a szárazföldön, le kell nyomni a pajzsot, hogy aztán a vadászok le tudják bombázni a kritikus részt...

Na mindegy, tegyük magunkat túl ezen. Hanék elindultak a Sólyommal, ahol egy speciális manőverrel be tudtak kerülni a bolygó légterébe. Ugyanis fénysebességgel léptek be a légtérbe, nagyon neccesen kiszámolva a landolást.

Megérkeztünk a bázisra, ahol a kis csapatunk (Han-Chewie-Finn) sikeresen behatolnak a támaszpontra. Az egyik eldugottabb részen elfogják Captain Phasmát, akit arra kényszerítenek, hogy oldja fel a bolygót védő pajzsot.

Természetesen eközben Rey és Kylo Ren sem tétlenkedik. A "Sith" megpróbálja kifaggatni a lányt, hiszen ő már látta a Luke-hoz vezető térkép egy részét. Sok sikerrel nem jár, annyira nem, hogy a lány erőérzékenységét is felszínre hozza. Elmetrükk helyett a lány látott Kylo gondolataiba, ahol kiderült, hogy a legfőbb célja az, hogy Darth Vader nyomdokaiba lépjen. Ekkor veszi le először a maszkot, de bár ne tette volna, hiszen egy átlagos tinisrác arcát láthattuk meg.

A kudarc után Ren visszatér az ultimate vezérhez, akiről a film során nem derül ki, hogy gyakorlatilag kicsoda. Egy rohadt nagy idegent képzeljetek el, aki egy Sidious-hoz hasonló szerepet tölt be. Tehát hátulról irányítja a seregét/Renéket. Annak érdekében, hogy az új köztársaságot megbuktassa, valamint Luke nyomára akadjon, hiszen az utolsó élő Jediként nem kis veszélyt jelent az Orderre nézve.

Erre a kis időre Rey egyedül maradt, először annak tudatában, hogy benne is megvan az erő. Sikerül is elmetrükk segítségével az egyik rohamosztagost rávenni, hogy szabadítsa ki, majd nyissa ki a cellája ajtaját. Természetesen egyetlen dolgot szeretne, mihamarabb megszökni a bázisról. Ennek érdekében elindul kifelé, a hangárak felé.

Menekülés közben találkozik Solo csapatával, akik együttes erővel megindulnak az energiastabilizáló épület felé, amit detonátorokkal akarnak felrobbantani. (Pont mint az Endoron.)
Viszont nincs szerencséjük, ugyanis Kylo Ren megérzi az apja jelenlétét a bolygón és elindul, hogy megállítsa a csapatot.


Eközben elkezdték már tölteni a szuperlézert a második nagy csapáshoz, ezúttal azonban nem más a célpont, mint az ellenállás bázisa, ahonnan Leiaék irányítják a támadást a támaszpont ellen.
A lézer töltése akkor teljes, amikor a közeli csillag teljes energiáját elnyeli, ekkor teljes sötétség borul a bolygóra, innen tudni, hogy a támaszpont majdnem készen áll a következő csapás indítására.

Ren megérkezik az aláaknázott épületbe, ahol egy hatalmas szakadék felett átívelő hídon elindul keresztbe az épület belseje felé. Solo a fedezék mögül kilépve megszólítja a fiát, majd kéri, hogy hagyja abba ezt az egészet és térjen vissza hozzájuk. A fiú látszólag nagyon elérzékenyül, le is veszi a maszkját, és készen áll átadni "fény" kardját apjának. Tudni kell róla, hogy nagyon nagy benne a vívódás, akárcsak Vaderben volt a 2. halálcsillagon.

Ezért is merített korábban erőt sok alkalommal Vader összeroncsolódott sisakjából. Ne felejtsük el, hogy Vader a nagyapja volt Kylónak, hiszen Leia volt Vader egyik gyereke. Látszólag Kylo visszatért a jó oldalra és átadta a kardját Hannak, aki kész volt tőle elvenni a fegyvert.

Ebben a pillanatban a szuperlézer töltése teljes lett, ami annyit jelentett, hogy a teljes bolygóra sötétség borult.
Ekkor a kardot mindkét főhős megszorította, viszont Ren ebben a pillanatban ismét a sötét oldal fogságába került, és a karddal átszúrta apja mellkasát. Solo még utolsó erejéből végigsimította a fia arcát, majd a hídról lezuhanva a hatalmas szakadékba esett. Ezzel sokak kedvenc karaktere halt meg, és azt kell hogy mondjam, rohadtul tökös húzás volt ez a Disney részéről.

Rohadt nagy érzelmi töltete volt a jelenetnek. A filmet eddig a pillanatig gyakorlatilag Solo vitte a hátán, végig hatalmas poénokat dobáltak és a laza karaktere sokat segített. Viszont ez nincs többé, innentől a fiatal karaktereké a jövő.

Chewie a jelenetet látva felordított a fájdalomtól és meg is sebesítette Kylo Rent, aki elindult, hogy megállítsa a két fiatal hőst, Rey-t és Finnt.
Eközben a bombákat felrobbantották, tehát az épület súlyosan megsérült, innentől keresztül szabadon tudtak támadni a közben már légtérben harcoló X-Wingek.

A három fiatal hős a közeli havas erdőbe került, ahol először Finn és Kylo toltak egy rövid fénykardpárbajt. Az egész filmen érződött a nosztalgiahatás, a fiatal Sith többször megjegyezte, hogy Anakin régi fénykardja őt illeti meg, mint hagyaték.
Finn hamar alulmaradt és megsebesült, illetve eszméletét vesztette az erdőben. Anakin és Luke volt fénykardja a hóba ágyazódott. Ren megpróbálta magához húzni, azonban nem csak ő volt ott, mint erőérzékeny hős. Rey szintén az erő segítségével magához tudta venni a fénykardot, majd folytatta a bárbajt a sebesült Sith-tel.

Mindeközben az energiastabilizáló épületbe Poe sikeresen be tudott jutni, és belülről szétbombázta az egészet. Ez láncreakciót indított el, ami szépen lassan a bolygó összeomlásához vezetett. A fénykardbárbajnak is ez vetett véget. Rey sikeresen legyőzte Kylót, viszont az összeomló bolygó köztük meghasadt, és egy hatalmas kráter választotta el egymástól a két főszereplőt. Rey visszasietett az eszméletlen Finnhez, és pont időben érkezett meg Chewie is a Falconnal, hogy megmentse a két kifáradt hőst az összeomló bolygóról.

A bolygó ezek után felrobbant, viszont a hőseink sikeresen elmenekültek róla, és épségben visszatértek az ellenállók bázisára.
Korábban a film folyamán BB-8 megtalálta a letakart, hibernált R2-t. Ekkor C3PO mondta neki, hogy Luke eltűnése óta hibernált állapotban van régi droid barátja és valószínű, hogy már soha nem is tér vissza közéjük.

Amikor a csapat visszaért a bázisra, R2 az események hatására visszatért a hibernált állapotból és a BB-8, valamint a saját rendszerében tárolt teljes térkép segítségével összerakták a Luke-hoz vezető utat.
A film azzal ért véget, hogy Chewie elvitte Rey-t a térképen szereplő bolygóra. Ami nagyrészt tengerekből állt, és csak néhány sziget volt rajta. A film végén Rey az egyik szikla tetején meglátta a neki háttal álló köpenyes remetét. Aki megfordult, és kiderült, hogy valóban ő Luke, aki eddig elszigetelten élt az emberektől. A lány elővette a korábban megszerzett fénykardot, majd az öreg Jedi felé nyújtotta azt.

Ezzel ért véget a film, ami nem kicsit sikeredett epicre. Nyilván mivel kiskorom óta SW-fan vagyok, nem tudok objektíven nyilatkozni, viszont el kell ismerni, hogy J.J. nem kis művet rakott le ezzel az asztalra.
Sokan fogják a nosztalgiázásra fogni a film sikerét, viszont mivel ez nemcsak egy remake, hanem a teljes story folytatása, nem lehetett belőle kihagyni a régi karaktereket.
Én személy szerint megszerettem az új szereplőket, főleg Rey karakterét, aki talán a színész miatt, talán az alakítás miatt, de nagyon szimpatikus számomra.

Ami meglepőbb, hogy a fekete srác sem volt idegesítő, pedig a trailerek során eszméletlenül frusztrált a személye. Szerencsére a film során ez nem jött ki ennyire, sőt Rey-el jó párost alkottak, akikért valóban tudtam izgulni.

Azonban a film gyenge pontja számromra a Kylót alakító színész alakítása volt. Valahogy nem így képzeltem el egy rossz útra tért Solo ivadékot. Végig arra gondoltam, hogy na, ő tipikusan a disney-s kis srác, aki magkapta élete nagy szerepét, de még nem nőtt fel a feladathoz. Nyilván nem volt könnyű dolga, hiszen lényegében ő hivatott megtestesíteni Darth Vadert ebben a folytatásban, de számomra nagyon nem jött át a szerepe.

Ami pedig a halálesetet illeti, valamivel fel kellett rázni a filmet és a nézők érzelmeit. Chewie ehhez nem lett volna elég. Solo halála nagyon sokakat mélyen megérintett, hiszen sokaknak tényleg ő volt a kedvenc szereplője.

Összességében szerintem ez egy jó folytatás volt, és kíváncsi vagyok, mit tudnak majd kihozni a következő két részből. Innentől már csak Luke karakterére tudják majd alapozni a nosztalgiát, aki azért valljuk be, sosem volt annyira népszerű a nagyközönség szemében, mint Han.

Értékelés:

+ Eszméletlen látványvilág
+ Régi szereplők sokat tettek hozzá a filmhez
+ Új karakterek személyiségének építése
+ Érzelmi töltet
+ Új történet

- 3. alkalommal kapunk egy galaxispusztító fegyvert, ami egyre nagyobb és nagyobb lesz
- 3. alkalommal is ugyanaz a sebezhetősége az ultimate fegyvernek
- Egyes karakterek kidolgozatlanok maradnak, pl. Phasma szerepel 2x, abból 1x simán kikapcsolja az erőd védelmét
- Túl sok magyarázat nélküli eset. Pl. Anakin régi fénykardját kb. esélytelen lett volna megtalálni, mert a Bespinen beleesett Luke levágott karjával a feneketlen kráterbe.
- Rey azonnal jobban használta az erőt, mint Kylo, akit az egyetlen életben maradt Jedi mester még képzett is éveken keresztül
- Hogy voltak képesek a First Order-es arcok 1 bolygó méretű szuperfegyvert összedobni az új köztársaság beavatkozása nélkül ?

Amit utólag még hozzátennék az, hogy az egész film frissnek hatott, mert eddig még nem látott helyszíneken kalandozhattunk. Oké, a Jakku egy romosabb Tatooine, de a többi helyszín nekem nagyon bejött.

Előre is köszönöm, ha végigolvassátok a nem épp rövid írásomat. Várom a ti véleményeiteket a filmmel kapcsolatban. :) Kinek mi tetszett és mi nem. Sok esetben bocsi a "tudatlanságom" miatt, csak a filmeket és sok Clone Wars részt láttam, a könyveket és a kiterjesztett univerzumot nem ismerem annyira. :)

Így utólag, hogy átgondoltam a történteket, és ülepedett a dolog, bennem ezek merültek fel:

Rey: szinte biztos, hogy Luke lánya/tanítványa. Túl sok az utalás és a kapcsolódási pont. Kezdve azzal, hogy amikor Ren olvasott a gondolataiban, elhangzott egy olyan mondat, hogy álmaiban hatalmas tengereket lát. Luke bolygója ugyanez volt, elképzelhető, hogy Rey fiatalabb korában járt már ott. Elképzelhető, hogy Luke korábban elkezdte kiképezni, de Ren megvadult, és jobbnak látta biztonságba helyezni a fiatal lányt, mielőtt még őt is kicsinálják. Valamilyen elmetrükk segítségével kitörölte az emlékeit és elvitte a Jakkura, hogy biztonságban legyen.

Ez megmagyarázná Rey emlékeit, hogy várja azt, hogy érte jöjjenek, és hogy miért tudott úgy harcolni a támadói ellen, valamint, hogy miért ébredt fel benne ilyen hirtelen az erő, és hogy miért tudta ezt már ilyen szinten használni rögtön az elején. Nagyon valószínűnek tartom ezt a kifejletet a jövőre nézve.
A film végén Luke full ledöbbent arccal nézett a lányra és látszott rajta, hogy nem ott először látja életében.

Kylo: Egyre inkább átérezhető a helyzete. Hogy ő bizony még egy tanulófélben lévő sötét oldali növendék, aki a nagyfatert tartja a példaképének. Viszont érdekes, hogy ő nem a sötét oldaltól fél, hanem a fénytől. Attól fél, hogy visszatér a jó oldalra, és őt pont ezt teszi gyengévé. :) Ilyet még SW univerzumon belül nem láthattunk.

Egyetlen dolog nem világos: hogy ha Luke éveken keresztül edzette, hogy a francba nem tud arról, hogy Vader a végén a jó oldalon "harcolva" halt meg, és végső soron egyensúlyt hozott az erőbe azzal, hogy megölte Palpatine-t.

Kíváncsian várom a ti véleményeteket is. :)

Azóta történt

  • Hetifilm, a magyar Netflix

    Kipróbáltuk a legújabb hazai VOD szolgáltatásat, mely ígéretesebbnek tűnik, mint amilyen most.

  • Star Wars Galaxies

    Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban létezett egy MMO, amely máig képtelen kihalni...

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.