2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

STAR N9000 – telefon vagy tablet?

Vajon hogy teljesít egy dual sim-es kínai okostelefon az itthon kapható versenytársaival szemben?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2012 nyarának végén a tablet piac még mindig dübörög, és az okostelefon eladások is tetőznek – és ahogy a friss statisztikák mutatják, az Android terjedése megállíthatatlannak tűnik.

Forrás

Vannak gyártók, akik ezt az őrületet meg tudják – még mindig – lovagolni, és bizony vannak olyanok is, akik igen bosszúsan nézik a Google operációs rendszerének piaci térnyerését.
És hogy ennek az óriási versenynek kik a győztesei? Gyanítom nem a felhasználók, ugyanis még mindig sokan fejvesztve szaladnak vissza az újonnan vásárolt, gyönyörű szép, óriási akcióban is negyvenötezer forint feletti vételárral rendelkező tavalyi hardveres készülékkel az általuk választott szolgáltatóhoz a vásárlás másnapján, hogy „lefogyott” a kártyájuk, mert ez a masina magától letöltött valami gémélt - ezek természetesen nem rendszer, hanem felhasználói hibák.

Ezen rövid bevezetőt követően rátérnék a címben megnevezett okostelefon tesztjére, a vásárlástól kezdve, egészen a szintetikus tesztek veszedelmes mélységeibe.
Magamat rendszeres Android felhasználónak tartom lévén lassan 2 éve egy ZTE Blade-t koptatok zsebeimben – főzött szoftverrel – tehát felszínesen hozzá tudok szólni a rendszerhez kellő magabiztossággal.

Az elmúlt 2 év alatt rá kellett döbbennem, hogy nekem bizony nem lesz elég a 3,5 colos kijelző, és a 600 – 710 MHz-es processzor. Megmondom őszintén, hogy nem igazán követtem a Blade után az okostelefonok hazai piacát, persze azért tudom, hogy megjött a kétes utód, a Skate, valamint a Galaxy Ace is itt van ugyebár, amit talán még mindig visznek mint a cukrot, de nem találtam magamnak a „mezőnyben” olyan készüléket, amiért szívesen kiadtam volna maximum 40-45.000 forintot.

Július közepén azonban megakadtam a szemem egy apróhirdetésen, a Hardveraprón. Egy 5 colos kijelzővel, 1 GHz-es processzorral, és ICS-el ellátott telefont hirdettek. A készülék elég hamar el is kelt, mindösszesen 2 nap alatt gazdára talált.
Számos YouTube videó és külföldi teszt elolvasása után úgy döntöttem, hogy kockáztatok és rendelek egyet. A Kínában történő feladást követően kerek 2 hét múlva már meg is érkezett a készülék – a küldeményt a Hongkong Post szállította.

A telefon tokkal és az összes tartozékkal ~ 40.000 Ft-os kiadást jelentett.

A csomagot felbontottam és egy elég korrekt doboz fogadott. Izgatottan kibontottam, megvizsgáltam, hogy nincs-e fizikai sérülés a készüléken – nem volt – majd alaposabban is szemügyre vettem a telefont. Az első dolog ami „feltűnt”, hogy igencsak nagydarab, én is megtapasztaltam, hogy milyen is az a „tepsi” méretű okostelefon.


Tartozékok


A vásárlás során tapasztaltakért jár a zöld pipa!

Nézzük meg, hogy is néz ki pontosan a telefon!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.